Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Matáv Igazgatósága jóváhagyta az új osztalékpolitikát

Dotkom

A Matáv Igazgatósága jóváhagyta az új osztalékpolitikát

A Matáv Igazgatósága és Felügyelő Bizottsága megtárgyalta a Matáv Rt. és a Matáv Csoport magyar számviteli szabályok szerint készült 2002. évi gazdálkodásáról szóló éves beszámolóját és azt elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek.

A Csoport jelenlegi eredményességét és szilárd pénzügyi helyzetét figyelembe véve a Matáv Igazgatósága a 2002. évi eredmény után 18 Ft osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek minden 100 Ft névértékű törzsrészvény után.

A Matáv stratégiai prioritása továbbra is az, hogy középtávon értékteremtő akvizíciókat hajtson végre, a jövőbeli potenciális akvizíciók feltétele, hogy a mérleg kellően rugalmas legyen. A Matáv jelenlegi becslése szerint ez akkor érhető el, ha az eladósodottsági ráta (a nettó adósságnak a nettó adósság + saját tőke + kisebbségi részesedésekre vetített aránya) 30-40% között van. A Matáv célja, hogy az osztalék összegét forintban kifejezve tovább növelje, miközben az eladósodottsági ráta a fenti határok között marad.

A Matáv hangsúlyozza, hogy az osztalékpolitika nemcsak a jövőben felmerülő akvizíciós lehetőségektől, hanem a Csoport jövőbeli pénzügyi helyzetétől, valamint az általános piaci feltételektől is függ.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés