Connect with us

Kiszivárogtatott információk – hiba a Linuxokban

Dotkom

Kiszivárogtatott információk – hiba a Linuxokban

Egy magát önkényesen hackernek nevező egyén egy IT-biztonságtechnikával foglalkozó cégtől lopott el információkat – többek közt három, Linuxokat érintő biztonsági hiba leírását.

Magát Hack4Life-nak nevezi az a hacker, aki szerdán egy olyan cég adatbázisába jutott be, amely kapcsolatban van a Computer Emergency Response Team (CERT) Coordination Centerével – ez a szervezet egyébként a felmerülő biztonsági hibák kezelésében, az arra való megoldások létrehozásában nyújt segítséget a szoftverfejlesztő vállalatoknak. A támadó betörésének módjáról és az elsődlegesen megszerezni kívánt információkról nem árult el többet, de három, Linuxokat érintő biztonsági hibáról említést tett.

Az első az eredetileg Sun Microsystem által elkészített library-val kapcsolatos (ez számos UNIX- és Linux-alapú operációs rendszerben megtalálható). A következő támadási felületet a Kerberos hitelesítő rendszer nyújtja, melynek kihasználásával a támadó másnak adhatja ki magát, mint aki valójában. Végül a harmadik hiba azon szervereket érintheti, amelyek Secure Socket Layert (SSL) használnak – ezzel a szoftver kódolása feltörhető.

Elismerték a hibák meglétét, és azok kiszivárgását a CERT Coordination Centerénél, hozzátéve azt, hogy valamelyik, az esetben érintett, a hibákhoz hozzáférő cég (melyekből egyébként ötvenet tartanak számon), vagy annak alkalmazottja tette hozzáférhetővé. Sean Hernan, a biztonsági rések jelentette veszélyeztetettség kezeléséért felelős csapat vezetője elmondta, hogy az ilyen esetekkel, amikor névtelenül kerül ki egy levelezőlistára az információ, nem nagyon lehet mit kezdeni. Ettől függetlenül működési metódusukat helyesnek ítélte, s nem tervezik, hogy változtatnának a hibakezelési eljáráson.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom