Connect with us

A NetLock az első magyarországi minősített hitelesítés szolgáltató

Dotkom

A NetLock az első magyarországi minősített hitelesítés szolgáltató

Az elektronikus aláírás hosszú évekre visszatekintő hazai szabályozásának egyik legjelentősebb mérföldkövéhez érkeztünk: megszületett az első magyarországi minősített hitelesítés szolgáltató.

A NetLock 2002. november 4-én beadott minősítési eljárás lefolytatására vonatkozó kérelmét a Hírközlési Felügyelet sikeresnek minősítette, így a NetLock 2003. március 19-től Magyarországon elsőként jogosult minősített tanúsítványok kibocsátására. A NetLock a jövő hét folyamán számol be részletesen a minősítésről, illetve az első minősített szolgáltató megjelenésével elérhetővé vált szolgáltatásokról és ezeknek az információs társadalomra, az elektronikus államigazgatásra, a civil és a gazdasági élet legkülönfélébb területeire gyakorolt hatásáról.

A NetLockról

A NetLock Hálózatbiztonsági Kft. Magyarország első nyilvános szolgáltatásokat végző, fokozott biztonságú hitelesítés szolgáltatója. Az elektronikus dokumentumok származásának bizonyítására alkalmas technológia, a nyilvános kulcs infrastruktúra első hitelesítési központjaként fontos szerepet játszik az infrastruktúra működtetésében, kulcsfontosságú tanúsítványkezelési eljárási rendek honosításában és a hazai jogi és kulturális környezetbe való beillesztésében. A cég szakembergárdájával a szükséges eljárások bevezetése és felügyelete mellett az infrastruktúra technológiai fejlesztését, honosítását és működtetését is végzi. Kis és közepes vállalatok teljes nyilvános kulcs infrastruktúrájának (PKI) kiépítése mellett technológiája alkalmas akár országos méretű rendszerek kiépítésére is.

A magyar nyilvános kulcs infrastruktúra első hitelesítés szolgáltatójaként foglalkozik a tanúsítványok biztonságos kommunikációban való felhasználását végző tranzakció titkosító eszközök telepítésével és folyamatos támogatásával, teljes, kulcsrakész rendszerek fejlesztésével, azok biztonságos aláíró eszközökkel (például intelligens kártyákkal) való kiegészítéseivel.

Négy éve egyedüli közép-európai hitelesítés szolgáltatóként szerepel a Microsoft operációs rendszereiben az ajánlott tanúsítványkiadók listáján. A Magyar Posta Rt.-vel való együttműködésnek illetve a Közjegyzői Kamara közjegyzői hálózatának köszönhetően szolgáltatásai az országban bárhol elérhetők.

A NetLock Kft. 7 éve, 1996 októberében alakult önálló szervezetté.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom