Connect with us

DVD-ben is NADot alakít… – Szemelvények Jeff Cherun (DVD ETC. Magazin) írásából

Dotkom

DVD-ben is NADot alakít… – Szemelvények Jeff Cherun (DVD ETC. Magazin) írásából

A közönség és a szakma is kíváncsian várja az elismert magazinok véleményét a NAD készülékekről.

A kíváncsiság oka: meg tudja-e ismételni a legendás gyártó a hi-fi területen kivívott sikereket? Az alábbi megjegyzések után, mondhatom, hogy az én kíváncsiságom még tovább fokozódott.

Az első, amit érdemes megemlíteni, az a bámulatos megépítési minőség, amit a készülék precíz illesztései és tökéletesen kimunkált kezelőszervei és a felületek sugároznak magukból. A kezelésről és a beállításról csak annyit, hogy a szerzőt egyetlen dolog zavarta az egyébként tökéletes összképben: túl közel kerültek egymáshoz a hangsugárzók csatlakozói.

A hangzás: a DVD-k zenei aláfestései tökéletesek voltak. Jeff elragadtatással írt a zeneiség, a tér, és az erő összhangjáról, megemlítve a tiszta és határozott basszusreprodukciót. Nem felejtette el a térhangzást sem, amelyet alkalmasnak talált az izgalom teljes mértékű fokozására, a dinamika és a térképzés a „betöltött” anyagtól függetlenül meggyőző.
A NAD sztereo rendszereinek múltját ismerve a CD-vel történő meghallgatás nem hozott meglepetést: kellemes hangszín, élvezetes és pontos középtartomány, széles hangszínpad és ritmika.

Megállapítás: A NAD határozottan szimpatikus megoldás ezért az árért, kis és közepes méretű szobákba zenehallgatásra éppúgy ajánlható, mint a házimozi élmények kielégítésére. Ismét bebizonyosodott: a teljesítmény nem minden…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom