Connect with us

Hirdetés

technokrata

Borland akvizíciók az idei év elején

Dotkom

Borland akvizíciók az idei év elején

A Borland több jelentős cégvásárlást, fúziót eszközölt az elmúlt időszakban, legutoljára a Starbase és a Togethersoft csatlakozott a szoftverfejlesztő céghez.

A Starbase fúziója

A Borland és a Starbase között, 2002. október 8-án létrejött fúziós megállapodás feltételeinek megfelelően a Borland összesen körülbelül 24 millió dollárért a Starbase fölött tulajdonjogot szerzett. A fúziós megállapodás értelmében a Borland 2002. október 11-én készpénzes árajánlatot tett a Starbase forgalomban levő részvényeinek egyenként 2,75 dolláros áron való megszerzésére. A 2002 november 22.-én lejárt ajánlat szerint a Borland a Starbase forgalomban levő részvényeinek hozzávetőleg 78,9%-ára tett ajánlatot amelyet később meg is vásárolt. Az ajánlattételt a 2003. január 7-i Starbase – Galaxy Acquisition Corp. fúzió követte, amely cég a Borland 100%-os tulajdonú leányvállalata, amelyet a fúzió végrehajtása érdekében hoztak létre. A fúzió eredményeként a Starbase jelenleg a Borland kizárólagos tulajdonában álló leányvállalata.

A fúzió eredményeként a Borland piacvezető szoftver konfigurációs menedzsment technológiához jut, a több mint 4200 vevő és szakértő valamint a direkt eladást és kutatás-fejlesztést végző szervezet kiváló alapul szolgál. A Starbase technológiai megoldásai, amelyek megfelelnek a konfigurációs- változásmenedzsment követelményeinek, kiegészítik a Borland piacvezető “cross-platform” alkalmazásfejlesztési megoldásait.

A Togethersoft megvásárlása

A Borland Software Corporation január közepén befejezte a TogetherSoft Corporation felvásárlását. A Borland a TogetherSoft céget körülbelül 82,5 millió dollár készpénzért és 9.050.000 Borland törzsrészvényért vásárolta meg.

A TogetherSoft vezető gyártója a platform-független tervezés-orientált fejlesztési megoldásoknak, amelyek a szoftverfejlesztés folyamatát gyorsítják. A TogetherSoft megoldásai leegyszerűsítik és integrálják a tervezés és az elemzés folyamatait a komplex szoftveralkalmazások fejlesztésével. Ezen megoldások együtt tudnak működni minden jelentősebb vállalati platformmal és nyelvvel, beleértve a Java, a C++, a Visual Basic, a Visual Basic for .NET., és a Visual C#-t is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés