Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nvidia GeForce FX: új grafikus vezérlőket a mobil iparágba is

Dotkom

Nvidia GeForce FX: új grafikus vezérlőket a mobil iparágba is

Az Nvidia bejelentette noteszgépekbe szánt GeForce FX videovezérlőit – úgy tűnik, a március szinte teljes mértékben a notebookok körül forog.

A GeForce FX modelleket asztali társaihoz hasonlóan, már a GeForce 4-es szériánál megszokott módon nevezték el. A nagyobb teljesítményre képes típus a GeForce FX Go5600, a másik pedig a GeForce FX Go5200 nevet kapta. Egyelőre nincsen információ arról, hogy a jövőben érkezik-e egy még nagyobb teljesítménnyel bíró változat (5800).

Mi újat tud nyújtani az FX Go széria? Például igen hatékonyan működik együtt az Intel Centrino technológiájával – nem véletlenül, hiszen az Nvidia bizonyára szeretne nagy szeletet kihasítani ebből az új piacból is. Álljon itt egy rövid lista a főbb képességekről!

CineFX Engine – a játékok effektjeiért felelős motor, amely moziszintű képminőséget képes produkálni (legalábbis az Nvidia állítása szerint); kihasználja a Vertex és a Pixel Shader 2.0 képességeit
Intellisample – az antialiasing, azaz élsimításért megvalósításáért felelős képesség, használatával a durva élek sokkal finomabbá válhatnak (támogatja a 6X módot is); ez csak a Go5600-asban található meg
Nview – lehetővé teszi a többképernyős megjelenítést, egyszerre több desktopot (32) is lehet használni segítségével, illetve a Windows kezelői felületén is több újdonságot mutat fel (például az átlátszóság (transparency) jobb teljesítménye)
VPE – a továbbfejlesztett videofeldolgozó motor, azaz Enhanced Video Processing Engine 2.0 jelentősége a DVD-filmek megjelenítésekor jön elő – simábbá teszi a lejátszást (MPEG2 dekódolás), valamint az interlaced tartalmak kristálytiszta átalakításáért is ez a modul felelős
Powermizer – talán az egyik legfontosabb tulajdonság, ez ugyanis ahhoz hasonló energiatakarékos beállításokat tesz lehetővé, mint az Intel Speedstep vagy az AMD Powernow technológiája; a felhasználó beállítása szerint lehet nagy teljesítmény és nagyobb energiafelhasználás, vagy kisebb teljesítmény és kisebb energiaigény (illetve van egy középút is, amely körülbelül a kettő között helyezkedik el mind a felhasznált energia, mind a teljesítmény tekintetében)
AGP 8X – a négyszeres AGP-nél kétszer nagyobb sávszélességet biztosító technológia még folyamatosabbá teszi az adatáramlást

Egyelőre még nem állnak rendelkezésre mérési eredmények, de egyes vélemények szerint az ezen GPU-val felszerelt notebookok biztosítják a ma elérhető legszebb és leggyorsabb grafikus megjelenítést (természetesen a mobil szegmensben).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés