Connect with us

technokrata

Nvidia GeForce FX: új grafikus vezérlőket a mobil iparágba is

Dotkom

Nvidia GeForce FX: új grafikus vezérlőket a mobil iparágba is

Az Nvidia bejelentette noteszgépekbe szánt GeForce FX videovezérlőit – úgy tűnik, a március szinte teljes mértékben a notebookok körül forog.

A GeForce FX modelleket asztali társaihoz hasonlóan, már a GeForce 4-es szériánál megszokott módon nevezték el. A nagyobb teljesítményre képes típus a GeForce FX Go5600, a másik pedig a GeForce FX Go5200 nevet kapta. Egyelőre nincsen információ arról, hogy a jövőben érkezik-e egy még nagyobb teljesítménnyel bíró változat (5800).

Mi újat tud nyújtani az FX Go széria? Például igen hatékonyan működik együtt az Intel Centrino technológiájával – nem véletlenül, hiszen az Nvidia bizonyára szeretne nagy szeletet kihasítani ebből az új piacból is. Álljon itt egy rövid lista a főbb képességekről!

CineFX Engine – a játékok effektjeiért felelős motor, amely moziszintű képminőséget képes produkálni (legalábbis az Nvidia állítása szerint); kihasználja a Vertex és a Pixel Shader 2.0 képességeit
Intellisample – az antialiasing, azaz élsimításért megvalósításáért felelős képesség, használatával a durva élek sokkal finomabbá válhatnak (támogatja a 6X módot is); ez csak a Go5600-asban található meg
Nview – lehetővé teszi a többképernyős megjelenítést, egyszerre több desktopot (32) is lehet használni segítségével, illetve a Windows kezelői felületén is több újdonságot mutat fel (például az átlátszóság (transparency) jobb teljesítménye)
VPE – a továbbfejlesztett videofeldolgozó motor, azaz Enhanced Video Processing Engine 2.0 jelentősége a DVD-filmek megjelenítésekor jön elő – simábbá teszi a lejátszást (MPEG2 dekódolás), valamint az interlaced tartalmak kristálytiszta átalakításáért is ez a modul felelős
Powermizer – talán az egyik legfontosabb tulajdonság, ez ugyanis ahhoz hasonló energiatakarékos beállításokat tesz lehetővé, mint az Intel Speedstep vagy az AMD Powernow technológiája; a felhasználó beállítása szerint lehet nagy teljesítmény és nagyobb energiafelhasználás, vagy kisebb teljesítmény és kisebb energiaigény (illetve van egy középút is, amely körülbelül a kettő között helyezkedik el mind a felhasznált energia, mind a teljesítmény tekintetében)
AGP 8X – a négyszeres AGP-nél kétszer nagyobb sávszélességet biztosító technológia még folyamatosabbá teszi az adatáramlást

Egyelőre még nem állnak rendelkezésre mérési eredmények, de egyes vélemények szerint az ezen GPU-val felszerelt notebookok biztosítják a ma elérhető legszebb és leggyorsabb grafikus megjelenítést (természetesen a mobil szegmensben).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom