Connect with us

technokrata

Motorola TETRA Hong Kongban

Dotkom

Motorola TETRA Hong Kongban

69 millió dollár értékű szerződés a hongkongi rendőrség TETRA rádió- kommunikációs és bevetésirányítási rendszerének megvalósítására.

A Motorola elnyerte a hongkongi rendőrség 69 millió dolláros megrendelését a harmadik generációs TETRA rádió-kommunikációs központi bevetésirányító rendszer kiépítésére (Command and Control Communications System, avagy CC3).

Az amerikai vállalat mérnökei úgy tervezik meg a rendszert, hogy annak használatával a hongkongi rendőrség magas szinten megbízható legyen és minimálisra csökkenjen reakcióideje, megfelelve a világszerte általánosan növekvő biztonsági és adatvédelmi elvárásoknak.

A megbízás értelmében a Motorola az alábbi négy komponensből álló CC3 rendszert építi ki:
– TETRA szabványon alapuló, hang- és adatszolgáltatásokat nyújtó, biztonságos és magas fokon titkosított digitális trönkölt rádió kommunikációs rendszert,
– automatikus hívószám-kijelzéssel és hívási helymeghatározással rendelkező segélyhívó rendszert,
– mobil számítógépes rendszert, amelynek segítségével a felhasználók a keresett információhoz kézi adóvevőjük és/vagy mobil adat termináljuk segítségével férhetnek hozzá,
– automatikus jármű-lokalizáló rendszert (Automatic Vehicle Location System – AVLS), amivel a diszpécserek pontosabban irányíthatják a segélyhívás helyszínére kirendelt erőket; illetve egy Földrajzi Információs Rendszert (Geographic Information System – GIS) aminek révén a segélyhívás fogadója és a diszpécser gyorsabban és precízebben azonosíthatja a baleset/incidens és a rendőri erők helyét.

A hongkongi rendőrség és a Motorola 1988 decembere óta működik együtt, amikor a Motorola a második generációs CC3 rendszer kiépítésére kapott megbízást, amely 1991-es beindítása óta a mai napig folyamatosan működik.

A Motorola közel 800 helyi alkalmazottjával a hongkongi gazdaság egyik fő befektetője és támogatója. A vállalat technológiai innováció iránti elhivatottsága 1967-re nyúlik vissza a térségben, amikor a Motorola félvezető üzletága (Semiconductor Product Sector – SPS) itt alapította meg ázsiai és csendes óceániai központját. A helyi Silicon Harbour Centre fejlesztette ki azt a Dragonball processzort, amellyel a mai PDA-k 70%-a működik. 2002 szeptemberében a vállalat megalapította a Motorola GSM Platform Integration Centre-t Tai Po-ban, amely telekommunikációs processzorokat gyárt, termékeit nem csak a Motorola, de 11 más mobiltelefon gyártó használja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin