Connect with us

technokrata

Az IT döntéshozók évente csak két-három konferencián vesznek részt

Dotkom

Az IT döntéshozók évente csak két-három konferencián vesznek részt

A BellResearch éves rendszerességgel készülő „Döntéshozói Médiakutatás 2003” című tanulmánya alapinformációkat szolgáltat a szakmai és üzleti döntéshozók eltérő motivációiról, információs csatornáiról és médiafogyasztásáról, valamint a legnagyobb IT cégek marketingtevékenységének sikerességéről. A legújabb kutatás az IT döntéshozók konferencia-látogatási szokásait elemzi.

Az IT döntéshozók több mint fele havonta több konferenciára is meghívást kap, azonban csak minden kilencedik-tizedik kelti fel érdeklődését annyira, hogy ellátogasson a rendezvényre. A nagyvállalatok informatikai döntéshozói jelentik az IT cégek elsődleges célcsoportját, azonban ők is csak 4-5 rendezvényt tisztelnek meg részvételükkel évente. A legtöbben a Microsoft, IBM, HP-Compaq, Novell, Cisco és SAP által szervezett konferenciákon vettek részt 2002-ben.

A hazai vállalatok informatikai vezetőinek több mint fele (59%), üzleti döntéshozóinak több mint harmada (37%) havi rendszerességgel kap meghívást informatikai témájú szakmai konferenciákra. Leggyakrabban a nagyvállalatok informatikai menedzsereit csábítják a piaci szereplők, 60%-uk hetente több alkalommal kap meghívást. Nem véletlenül, hiszen ezen szakmai kör második-harmadik leggyakoribb információs csatornái közé a konferenciák, előadások és szakkiállítások tartoznak, ahol első kézből szerezhetnek tudomást a potenciális beszállítók és partnerek által kínált legújabb termékekről és szolgáltatásokról. Velük ellentétben a kisvállalatok gazdasági döntéshozói kevésbé szerepelnek a konferenciaszervezők fókuszában, öt közül kettőt (38%) nagyon ritkán vagy még soha nem hívtak meg személy szerint egyetlen szakmai IT rendezvényre sem.

A gyakori meghívások ellenére a középvállalatok informatikai vezetői a tavalyi évben átlagosan mindössze egy-két, a nagyvállalatok IT döntéshozói pedig csupán négy-öt konferenciára látogattak el. A konferenciák szervezésben a részvételi arányt tekintve a legjobb eredményt a Microsoft, az IBM, HP-Compaq és Novell érték el, akik a közép- és nagyvállalatok esetén is vezetik a top listát. A középmezőnyben foglal helyet a Cisco, SAP, Oracle és KFKI, míg a sort a Humansoft, Montana, Albacomp és Synergon zárja. (A listán csak a 3%-nál nagyobb említéssel rendelkező cégeket tüntettük fel.) Az összesített eredményeknél lényegesen előkelőbb helyet foglal el a Synergon a 250 fősnél nagyobb vállalatok esetén, hiszen a vállalat szolgáltatásaival és konferenciáival kifejezetten egy szűkebb, a legnagyobb vállaltokból álló kört célozza.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom