Connect with us

technokrata

Mobil Via chipkészlet az új AMD processzorokhoz

Dotkom

Mobil Via chipkészlet az új AMD processzorokhoz

A Cebiten, az AMD bejelentésével összhangban a Via olyan chipkészletet mutatott be, mely az Atlhon XP-M processzorok támogatására született.

Március 12-én jelentette be a két rivális chipgyártó – az Intel és az AMD – új fejlesztésű mobilprocesszorait. Mindkét cég termékeit azonnal adoptálta a gyártók egy része, s bejelentettek rájuk építkező noteszgépeket. Az inteles megoldás esetében nem volt kérdéses a chipkészlet, hiszen ez a Centrino technológiában benne foglaltatik. Az AMD Athlon XP-M processzorát pedig a Via múlt heti bejelentése indítja meg a mobil számítógépekben való alkalmazás útján.

Integrált S3 Unichrome grafikus chip található a Via KN400-as lapkájában – ez az MPEG filmek megjelenítésének gyorsításában is jelentős szerepet játszik (igaz, a legújabb játékok nem fognak remekelni alatta, de nem is erre szánták). A déli híd 10/100-as Ethernet csatlakozási lehetőséget is biztosít, valamint egy hatcsatornás hangvezérlő (AC´97) és egy integrált modem is megtalálható benne.

Támogatja az ATA133-at, az USB 2.0-t és a 8X AGP-t, illetve a DDR SDRAM-ok teljes palettáját (200, 266, 333, 400) képes vezérelni. Támogatott FSB értékek: 200, 266, 333 MHz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák