Connect with us

technokrata

Az AMD nem hagyja magát – új mobilprocesszorok az Intel riválisától is

Dotkom

Az AMD nem hagyja magát – új mobilprocesszorok az Intel riválisától is

Az Athlon XP-M név alatt forgalomba hozott, notebookokba szánt processzorokból nem kevesebb, mint 12 darabot jelentetett meg az AMD.

A Cebit keretei között 12 darab új mobilprocesszor jelent meg az AMD kínálatában. Alacsony energiafelhasználásuk az egyik legfontosabb szempont: egy részüket a vékony és könnyű noteszgépekbe szánta a chipgyártó. Ezen processzorok maximális fogyasztása egyébként 25 watt alatt marad – az energiakímélő megoldások révén azonban ez gyakran jóval alacsonyabb mértékű is lehet.

Emellett természetesen képviselteti magát a középkategória is: ezen processzorok a ˝hagyományos˝ Athlon XP-re építkeznek, s új szereplők jelentek meg az AMD nagyteljesíményű mobil CPU-i között is: a Barton magos processzorokon alapuló példányok a teljesítményigényes alkalmazások futtatását is gond nélkül ellátják.

Lássuk a konkrét értékeket! A Barton alapú CPU-k 2200+, 2400+ és 2500+ teljesítményű kivitelben váltak elérhetővé (egy ilyen processzorra építkező modellel hamarosan meg is jelenik a HP a piacon). Az energiakímélőbb kategória 1400+ és 1800+ között képviselteti magát a mai naptól kezdve. A chipgyártó egyébként még ennél energiatakarékosabb mobilprocesszorok kihozását is bejelentette, ám a maximálisan 16 watt fogyasztású példányok jelenleg még nem érhetők el.

Szeptemberre várható az AMD Athlon64 processzorának mobil változata.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle