Connect with us

technokrata

McAfee VirusScan Enterprise 7.0: új generációs vírusvédelem tíz megabyte-ban

Dotkom

McAfee VirusScan Enterprise 7.0: új generációs vírusvédelem tíz megabyte-ban

Több mint ezer felhasználó tesztelte a McAfee Security VirusScan legújabb, 7.0-s verzióját.

A Network Associates New Yorkban bemutatta a VirusScan legújabb verzióját, a vállalati ügyfelek számára készült VirusScan Enterprise 7.0-t. A szoftver új, féregirtó (Worm Killer) funkciója vírusok, trójaiak, férgek után keres a memóriában szükség szerint vagy előre beállított időpontokban. Felkutatja és eltávolítja a memóriát önmaguk terjesztésre felhasználó kártevőket, amilyen például a CodeRed és a Slammer.

A VirusScan Enterprise új verziójának jellemzője, hogy a mindössze tízmegabyte-os szoftvercsomag gyorsan és költségtakarékosan letölthető és telepíthető. A file-szerverek és az asztali gépek vírusvédelmét egyetlen megoldásban egyesítették. A mobil és kis sávszélességgel rendelkező felhasználók védettségét javítja, hogy az automatikus frissítés funkció kibővült a letöltés felfüggesztésének lehetőségével.

A VirusScan Enterprise 7.0 egy új, szabadalmazott kockázatfelmérő technológiára épül, amelynek segítségével a rendszeradminisztrátor meghatározhatja az egyes alkalmazások és folyamatok kockázati szintjét, és veszélyességi kategóriákba sorolhatja azokat. A kevésbé veszélyes, háttérben futó programok így nem esnek át fölöslegesen tüzetes vizsgálatokon, ami a tényleges veszélyforrások, például az e-mail, a böngészők és az irodai alkalmazások precízebb megfigyelését teszi lehetővé. Ezáltal javul a hálózat működésének hatékonysága, és a felhasználó processzoridőt is megtakarít. A VirusScan Enterprise támogatja az Intel Pentium 4 processzorok Hyper-Threading technológiáját, így a vírusvizsgálat hatékonyabban, a potenciális veszélyt jelentő e-mail vagy irodai alkalmazásokkal párhuzamosan futhat.

„Napjaink internetes fenyegetései, mint amilyen a Slammer féregvírus is volt, továbbra is problémát jelentenek számos IT vállalatnak. A vírusirtó és biztonsági szoftverek kombinációja, amilyen a McAfee VirusScan Enterprise 7.0 is, és a nagyteljesítményű Pentium 4 alapú számítógépek együtt garantálják a biztonságot a jelenlegi ellenséges számítógépes környezetben” mondta Steven Asbjornsen, az Intel Asztali Számítógépek szakértője. „A támadások folyamatos fejlődése miatt fontos, hogy a biztonsági szoftver és az operációs rendszer gyakran frissüljön, és biztosítsa a teljes védelmet.”

A VirusScan legújabb verziójának AutoUpdate funkciója a legfrissebb vírusdefiníciók és frissítések gyors letöltését és egyszerű telepítését biztosítja. A frissítés egy későbbi időpontra is időzíthető, így a mobilfelhasználók biztonsága nem függ a bizonytalan vagy lassú hálózateléréstől, és a sávszélesség kihasználtsága is optimális. A frissítés igény szerint vagy a hálózat hibája miatt felfüggeszthető, és az AutoUpdate később folytatja a letöltést. A szoftver nemzetközi vállalatok részére készült, ezért tizenhárom nyelvet támogat, és az egyszerű telepítés érdekében együttműködik a Microsoft többnyelvű felhasználói interfészével (MUI) is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp