Connect with us

Hirdetés

technokrata

A finn óriás továbbra is nyereséges

Dotkom

A finn óriás továbbra is nyereséges

A Nokia közzétette negyedév-közepi előrejelzését: a részvényenkénti nyereség a tervezett határokon belül várható az első negyedévben.

A 2003 első két hónapjában bekövetkezett fejlemények alapján a Nokia-csoport pro forma hozama részvényenként (módosított) előreláthatólag az előre jelzett 0,15-0,17 eurós sávban lesz az első negyedévben. Ez kifejezi a Nokia új mobiltelefon-termékskálájának erősségét és a vállalat összességében hatékony működését, melyeket a Nokia Networks üzletág vártnál gyengébb teljesítménye ellenpontoz.

A mobiltelefonok értékesítésének a tavalyi azonos időszakhoz képesti növekedése a tervezett 0%-9%-os sáv alsó részén várható. A Nokia Mobile Phones továbbra is nagyon nyereséges. A teljes mobiletelefon-piac nagysága az első negyedévben már a negyedik negyedéve folyamatosan egészséges növekedést mutat, míg a Nokia eladásai a piaci növekedést is meghaladó mértékben nőnek.

A Nokia Networks értékesítése az első negyedévben várhatóan 15%-20%-kal esik vissza az előző év azonos időszakához képest, mert a nagyobb régiók szolgáltatói továbbra is csökkentik beruházásaikat. Ennek eredményeképpen a Nokia-csoport eladásai várhatóan kissé visszaesnek az előző év hasonló időszakához képest. A Nokia Networks az első negyedévre jelentős pro forma működési veszteséget irányoz elő, a várakozáson aluli értékesítés és a 3G technológia első fázisának kivitelezése következtében.

A Nokia Networks első negyedéves eredményét várhatóan pozitívan befolyásolja a MobilCom követelésekből származó körülbelül 220 millió euró értékű kinnlevőségek, melyeket új eszközökre konvertáltak a France Telecommal 2003. március 3-án létrejött megállapodás értelmében. Ennek pozitív hatása lesz a Nokia első negyedévi részvényenkénti nyereségére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés