Connect with us

A 3Com a CommWorks eladásával kizárólag a vállalati hálózati technológiára koncentrál

Dotkom

A 3Com a CommWorks eladásával kizárólag a vállalati hálózati technológiára koncentrál

A vállalat fenntartja szellemi termékeinek jogait azért, hogy továbbra is felhasználja ezeket a vállalati hálózati technológiában történő terjeszkedésnél.

A 3Com Corporation bejelentette CommWorks üzletága bizonyos javainak eladását a UTStarcom számára, 100 millió dollár készpénzért. A megállapodásra még vonatkozhatnak lezáró módosítások. A tranzakció részeként a 3Com fenntartja minden, az UTStarcomnak átadott szabadalom és szellemi termék licencjogát.

„Az eladás befejeztével a 3Com egy magát teljesen a vállalati hálózatoknak szentelő céggé válik, amely nagyon precízen a vállalati ügyfelek igényeire koncentrál” – mondta Bruce Claflin, a 3Com elnöke és vezérigazgatója. – „A CommWorks 100 millió dollárért történő eladása javítja amúgy is jó mérlegünket, ami segít vállalati stratégiánk kibővítésében.”

A 3Com a magasabb kategóriájú adat- és hangtechnológiás ajánlatok felé kíván terjeszkedni azért, hogy még hatékonyabban versenyezhessen a közepes és nagy ügyfelek és az azokat kiszolgáló értékesítési csatornák meghódításáért. A 3Com e célból fel szándékozik használni az UTStarcomnak átadott licencjogokat, szabadalmakat és szellemi termékeket jelenlegi vállalati hálózati portfoliója kibővítésére és növelésére. E bővülés támogatásához a 3Com igénybe veszi a nagyobb, komplexebb problémát jelentő vásárlók támogatására rendelt területi támogatói és marketing-erőforrásait is.

A 3Com továbbra is folyamatosan fejleszt az integrált rendszerek és architektúrák szállítása érdekében, miközben befektetéseket eszközöl az olyan új technológiai területekkel kapcsolatos egyedi integrált áramkör- és szoftverfejlesztésbe, mint az IP-telefónia, a biztonság, a tárolóeszközök, a vezeték nélküli eszközök, a gigabites és 10 gigabites kapcsolók, a 3., illetve 4-7. rétegbeli kapcsolás.

A 3Com felhasználja majd több mint 800 egyesült államokbeli szabadalmához kapcsolódó erős márkanév-, illetve szellemi termék portfoliójából, valamint a világszinten több mint 55 ezer kereskedelmi partnerből álló terjesztőhálózatból adódó előnyöket is.

A 3Com-UTStarcom ügylet a következőkre terjed ki: a tárgyi eszközök, létesítmények és felszerelések (az ingatlanok kivételével); a szabadalmak és/vagy a CommWorks termékeivel kapcsolatos minden szellemi tulajdon; a vásárlói szerződések és megállapodások; bizonyos forgótőke-elemek.

Az eladás várhatóan 60-120 napon belül lezárul. Az UTStarcom és a 3Com igazgatótanácsa jóváhagyta az akvizíciót, amelyre még különféle lezárási feltételek vonatkozhatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom