Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több tízezer egyetemi hallgató ellopott adatai

Dotkom

Több tízezer egyetemi hallgató ellopott adatai

Több mint ötvenezer e-mailcímnek, névnek és egyéb adatnak jutottak illetéktelenek birtokába – az esetben egyetemi hallgatók, már végzett diákok és oktatók egyaránt érintettek.

A texasi Austin egyetemén történt meg az eset, melynek hozzávetőleg 55 ezer bejegyzés esett áldozatául – jelentették be a nyilvánosságnak az oktatási intézmény dolgozói. Azt azonban nem tudják, hogy mire kellettek ezek az adatok – illegális hitelkártya-használatra, pénzfelvétre stb. Mindenesetre az egyetem titkársága minden érintetett értesített a történtekről.

Vasárnap este fedezték fel a lopást – ekkor tűnt fel ugyanis az ott dolgozóknak, hogy egy számítógép nem megfelelően működik. Az egyetem információtechnológia szakának vezetője elmondta, hogy a logokat megnézve világossá vált, hogy valakik már február 26-a óta be-behatoltak az adatbázisba. Egy program segítségével lovasították meg ezt a töméntelen mennyiségű adatot – közel másfél hét alatt.

Az oktatási intézmény elmondása szerint felvették a kapcsolatot egy ügyvédi irodával és meg fogják tenni a kellő lépéseket – mindez azonban nem következett volna be, ha jobban odafigyelnek a biztonságra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés