Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sharp Actius RD10-es: most fényesebb kijelzővel, mint valaha

Dotkom

Sharp Actius RD10-es: most fényesebb kijelzővel, mint valaha

A hagyományos kijelzővel ellátott noteszgépeknél jóval fényesebb notebookot hozott piacra a Sharp.

A Sharp a világon második legkönnyebb noteszgépe mellett bejelentett egy másik típust is. Az Actius RD10-es modell éppen ellentéte a kicsiny mobil számítógépnek: nagy kijelző és bivalyerős processzor jellemzi ezt a típust. Ebből is látszik, hogy két, gyökeresen eltérő szegmenst célzott meg a gyártó két készülékével.

Az Actius RD10-es inkább az asztali számítógép kiváltására született: elsősorban nem a mobilitás lebegett a tervezők szeme előtt, mindazonáltal még mindig könnyű felkapni és elvinni oda, ahol nagyobb szükség van rá. Asztali számítógépekbe szánt 2,8 GHz-es Intel processzora is inkább a helyhez (és folyamatos tápellátáshoz) kötött életmódra hivatkozik. Háttértára is inkább egy desktop PC felszereltségéhez áll közelebb: 60 GB-nyi kapacitás áll rendelkezésre.

Érdekesség, hogy a 15 colos LCD – a Sharp szerint – a hagyományos noteszgépekben használt kijelzőkhöz képest 67 százalékkal fényesebben világít. Ennek megvan az az előnye, hogy jobban látható a folyadékkristályos kijelzőn megjelenő kép, viszont ez nagyobb energiaigényt is jelent. Mindezt úgy érték el a Sharp mérnökei, hogy egyszerűen azon technológiát használták fel az LCD létrehozásakor, mint amit az asztalra szánt modellek esetében alkalmaznak. Így nemcsak a fényerősség, hanem a látószög is javult. Hasonló megoldást alkalmaz az Apple is a 17 colos noteszgépe kijelzői esetében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés