Connect with us

technokrata

Sharp Actius RD10-es: most fényesebb kijelzővel, mint valaha

Dotkom

Sharp Actius RD10-es: most fényesebb kijelzővel, mint valaha

A hagyományos kijelzővel ellátott noteszgépeknél jóval fényesebb notebookot hozott piacra a Sharp.

A Sharp a világon második legkönnyebb noteszgépe mellett bejelentett egy másik típust is. Az Actius RD10-es modell éppen ellentéte a kicsiny mobil számítógépnek: nagy kijelző és bivalyerős processzor jellemzi ezt a típust. Ebből is látszik, hogy két, gyökeresen eltérő szegmenst célzott meg a gyártó két készülékével.

Az Actius RD10-es inkább az asztali számítógép kiváltására született: elsősorban nem a mobilitás lebegett a tervezők szeme előtt, mindazonáltal még mindig könnyű felkapni és elvinni oda, ahol nagyobb szükség van rá. Asztali számítógépekbe szánt 2,8 GHz-es Intel processzora is inkább a helyhez (és folyamatos tápellátáshoz) kötött életmódra hivatkozik. Háttértára is inkább egy desktop PC felszereltségéhez áll közelebb: 60 GB-nyi kapacitás áll rendelkezésre.

Érdekesség, hogy a 15 colos LCD – a Sharp szerint – a hagyományos noteszgépekben használt kijelzőkhöz képest 67 százalékkal fényesebben világít. Ennek megvan az az előnye, hogy jobban látható a folyadékkristályos kijelzőn megjelenő kép, viszont ez nagyobb energiaigényt is jelent. Mindezt úgy érték el a Sharp mérnökei, hogy egyszerűen azon technológiát használták fel az LCD létrehozásakor, mint amit az asztalra szánt modellek esetében alkalmaznak. Így nemcsak a fényerősség, hanem a látószög is javult. Hasonló megoldást alkalmaz az Apple is a 17 colos noteszgépe kijelzői esetében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp