Connect with us

Kritikusnak minősített biztonsági hiba a Macromedia lejátszójában

Dotkom

Kritikusnak minősített biztonsági hiba a Macromedia lejátszójában

A Macromedia arról értesítette a felhasználókat, hogy legújabb Flash lejátszó szoftverében kritikus biztonsági hibára bukkantak.

A cég becslése szerint a világon megtalálható számítógépek 75 százalékén futnak saját lejátszó szoftverei – különböző verziókban. Hogy ez mennyire felel meg a valós értékeknek – nos ezt nem tisztünk vitatni. Az viszont tény, hogy a Macromedia Flash playerrel gond van: kritikusnak minősített biztonsági hibát fedeztek fel benne.

A program sandbox részében bukkantak rá a hiányosságra, amely tulajdonképpen egy biztonsági zónaként viselkedik a felhasználó rendszere és az Internetről letöltött kódok között. Egy támadó azonban képes előidézni a sandboxban egy puffertúlcsordulásos állapotot, aminek révén hozzáférhet a felhasználó rendszeréhez.

Minden felhasználó töltse le a nemrég javított változatot! – ajánlja a Macromedia. A cég website-ján már az új, védett változat érhető el – amit érdemes is mindenkinek beszereznie, aki gyakran használja a Flash playert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom