Connect with us

technokrata

Miért nem telepíthetők az update-ek Windows XP-re?

Dotkom

Miért nem telepíthetők az update-ek Windows XP-re?

Többekkel előfordult már, hogy nem voltak képesek telepíteni egy-egy drivert – illetve a meghajtóprogram frissítése nem működött kellően. Ennek okára derült fény a napokban.

A Microsoft Windows Update website-ja azért létezik, hogy a felhasználók telepíteni tudják az operációs rendszereken felfedezett biztonsági lyukak javításait, az OS-ek működésbeli hibáit ki tudják korrigálni az update-ek letöltésével. Szintén innen lehet beszerezni a driverek frissített verzióit is – már amikor sikerül éppen…

Nem mindenkinél jelentkezik az a hibajelenség, melynek során a Windows Update website-ról való driver-update telepítése nem zajlik le megfelelő rendben. Ez a probléma akkor jelentkezik, ha a felhasználó Windows könyvtárában levő INF mappájában túl sok INF állomány található. Ekkor ugyanis az operációs rendszer – ahelyett, hogy csak az aktuálisan feltelepített meghajtóprogramokat nézné át – a teljes könyvtár tartalmát áttekinti. Ennek ellenére nem zajlik le rendben a frissítés; kivéve, ha letöltjük a napokban megjelent javítást.

A hibában érintett operációs rendszerek: Windows XP Home változat, Windows XP Professional változat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák