Connect with us

III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatverseny

Dotkom

III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatverseny

2003. május 16. és 18. között tartják meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének és a Schönherz Kollégium Számítástechnikai Körének szervezésében, a Fornax Rt. támogatásával a III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatversenyt.

A programozói verseny elsődleges célja az, hogy informatikus hallgatóknak és már végzett, az iparban dolgozó profiknak lehetőséget nyújtson önmaguk határainak megismerésére extrém körülmények között.

A 4.000 euró összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, és pontosan 24 óráig tart. A számos részfeladat egy probléma köré épül, melynek megoldása a résztvevők részéről széles körű informatikai ismereteket igényel, ideértve a programtervezést, kódolást, hálózati ismereteket, valamint a mesterséges intelligenciát is. Az alapszintű ismeretek készségszintű használata létkérdés, szükséges ugyanakkor, hogy képesek legyenek a verseny ideje alatt a rendelkezésükre bocsátott írott anyagok önálló feldolgozásával új ismeretek elsajátítására is. A fejlett problémamegoldó-készség ilyen esetben szintén nélkülözhetetlen.

A csapatok a verseny ideje alatt tetszőleges fejlesztőeszközöket és segédanyagokat használhatnak, a feladatot a helyszínen üzembe helyezett, saját számítógépeiken oldják meg, úgy, hogy természetesen semmilyen külső segítséget nem vehetnek igénybe; Internet, mobiltelefon nem használható.

A három éve indult kezdeményezés egyre jelentősebb eseménnyé nőtt: a szervezők idén először nemzetközi szinten hirdetik meg a versenyt, a világ bármely országából lehet jelentkezni. A várható fokozott érdeklődés miatt április 12-én előválogatóra kerül sor az Interneten keresztül, amelyet követően a legjobb 40 csapat vesz részt a május 16. és 18. között Budapesten megrendezésre kerülő versenyen.

Regisztrálni a verseny honlapján lehetséges április 4-ig.

A III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatverseny szakmai támogatói:
Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE),
Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT)
BME Informatikai KözpontSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom