Connect with us

Hirdetés

technokrata

III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatverseny

Dotkom

III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatverseny

2003. május 16. és 18. között tartják meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének és a Schönherz Kollégium Számítástechnikai Körének szervezésében, a Fornax Rt. támogatásával a III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatversenyt.

A programozói verseny elsődleges célja az, hogy informatikus hallgatóknak és már végzett, az iparban dolgozó profiknak lehetőséget nyújtson önmaguk határainak megismerésére extrém körülmények között.

A 4.000 euró összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, és pontosan 24 óráig tart. A számos részfeladat egy probléma köré épül, melynek megoldása a résztvevők részéről széles körű informatikai ismereteket igényel, ideértve a programtervezést, kódolást, hálózati ismereteket, valamint a mesterséges intelligenciát is. Az alapszintű ismeretek készségszintű használata létkérdés, szükséges ugyanakkor, hogy képesek legyenek a verseny ideje alatt a rendelkezésükre bocsátott írott anyagok önálló feldolgozásával új ismeretek elsajátítására is. A fejlett problémamegoldó-készség ilyen esetben szintén nélkülözhetetlen.

A csapatok a verseny ideje alatt tetszőleges fejlesztőeszközöket és segédanyagokat használhatnak, a feladatot a helyszínen üzembe helyezett, saját számítógépeiken oldják meg, úgy, hogy természetesen semmilyen külső segítséget nem vehetnek igénybe; Internet, mobiltelefon nem használható.

A három éve indult kezdeményezés egyre jelentősebb eseménnyé nőtt: a szervezők idén először nemzetközi szinten hirdetik meg a versenyt, a világ bármely országából lehet jelentkezni. A várható fokozott érdeklődés miatt április 12-én előválogatóra kerül sor az Interneten keresztül, amelyet követően a legjobb 40 csapat vesz részt a május 16. és 18. között Budapesten megrendezésre kerülő versenyen.

Regisztrálni a verseny honlapján lehetséges április 4-ig.

A III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatverseny szakmai támogatói:
Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE),
Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT)
BME Informatikai Központ



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés