Connect with us

Tűzszünet kampány indul négy dunántúli megyében

Dotkom

Tűzszünet kampány indul négy dunántúli megyében

A BSA (Business Software Alliance) Magyarország március 1. és 31. között négy dunántúli megyében – Komárom-Esztergom, Veszprém, Vas és Zala megyében – folytatja a 2002-ben elkezdett Tűzszünet kampányát.

A BSA célja, hogy az adott megyékben felhívja a figyelmet az illegális szoftverhasználat veszélyeire, és tájékoztassa a felhasználókat szoftvereik legalizálásának feltételeiről. 2003. április 1-jétől (nem tréfa) a szervezet folytatja a térségben is megszokott erőfeszítéseit az illegális szoftverhasználat visszaszorítása érdekében.

A BSA 30 napot biztosít minden vállalatnak szoftver-nyilvántartása rendezésére, belső ellenőrzés végrehajtására és a szoftver-licencelés terén esetleg észlelhető rendellenességek orvoslására. A BSA elsődleges célja nem az, hogy büntetőeljárásokat kezdeményezzen, hanem az, hogy felvilágosítsa a felhasználókat a nem jogtiszta szoftverek használatából származó különböző gazdasági, jogi és társadalmi kockázatokra, és hogy segítséget nyújtson nekik szoftvereszköz-állományuk kezeléséhez. Figyelmeztetnek azonban mindenkit arra, hogy a szoftverek nyilvántartását a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 69. §. valamennyi vállalkozás számára kötelezővé teszi.

A BSA Magyarország a 2002-es esztendőben három megyében, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Baranya, valamint Budapesten és agglomerációjában hirdette meg Tűzszünet kampányát. Az eddigi tapasztalatok szerint a vállalkozások igen pozitívan reagáltak kiküldött leveleikre. A visszajelző vállalatok kérésére meghosszabbították a türelmi időszakot. A türelmi időszak letelte után a BSA az adott régiókban több tucat feljelentést tett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom