Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sun a Unix szerverpiac élén: 2002-ben tovább növelte előnyét

Dotkom

A Sun a Unix szerverpiac élén: 2002-ben tovább növelte előnyét

Egyaránt nőtt a Unix szerverekből származó bevétel, valamint a piaci részesedés is a Sunnál.

A Sun Microsystems bejelentette, hogy – az IDC Worldwide Quarterly Server Tracker 2003-as februári kiadványa szerint – a vállalat a 2002-es naptári évben, valamint a negyedik negyedévben tovább növelte előnyét a UNIX szerverek eladásából származó bevétel és leszállított egység alapján számított piaci részesedés terén.

A UNIX szerverek bevétele alapján számítva a Sun piaci részesedése 32,3 százalék volt a 2002-es naptári évben, amely 1,3 százalékos növekedést jelent. A UNIX szerverek leszállított darabszáma alapján a Sun piaci részesedése 44,5 százalék volt a 2002-es naptári évben, ami 4,5 százalékos növekedést jelent.

A Sun Microsystems 1998 óta minden évben UNIX szerverpiac vezetője mind a leszállított egységek számát, mind a bevételeket illetően.

Az alsókategóriás (100 ezer dollárnál olcsóbb) szerverek piacán – amelybe az összes különböző operációs rendszert futtató szervereket beleszámítják – a Sun évről évre több mint két százalékkal növeli bevételi részesedését, a leszállított egységekből származó részesedését pedig még ennél is nagyobb mértékben.

„Az IDC és a Gartner/Dataquest szerint a Sun megtartotta vezető szerepét a UNIX szerverek piacán a 2002-es naptári évben is. Emellett azonban az informatikai piac alapvetően a hálózat informatika fejlődése mentén fog megváltozni. A Sun február 10-én elindított Network Computing 03 bejelentése fontos mérföldköve a hálózati informatikának; a Sun olyan rendszerek felé vezeti az iparágat, melyek építőegységei a mai számítógépek és tárolórendszerek.” – mondta Shahin Khan, a Sun kompetetív ügyekért felelős igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés