Connect with us

technokrata

Új Intel processzorok – 60 millió dolláros reklámkampány és megjelenési időpontok

Dotkom

Új Intel processzorok – 60 millió dolláros reklámkampány és megjelenési időpontok

Az Intel nem bánik szűkmarkúan a Centrino névvel illetett új mobilprocesszora körül tervezett népszerűsítő kampánnyal: körülbelül 60 millió dollártól fog megszabadulni ennek során. Emellett napvilágot látott az egyes CPU-k megjelenési ideje is.

Március 12. – a nagy dátum. A chipgyártó gigász ekkor fogja ugyanis útjára bocsátani az eredetileg Banias névre keresztelt, majd időközben Centrino-ra módosított újgenerációs mobilprocesszorát. Igaz, a hivatalos megjelenés előtt a szerencsésebb noteszgép-gyártók (Asus, Acer) már készíteni fognak olyan notebookokat, amelyek ezen chipekkel vannak felszerelve (előreláthatólag már február végén piacra kerülhetnek ezek a modellek).

A 130 nanométeres gyártási eljárással készülő mobilprocesszorok árai egyelőre nem teljesen egyértelműek, csak annyi derült ki, hogy milyen árkategóriába tartozó noteszgépekben mikor lesz elérhető egy-egy CPU-típus.

Kezdjük a teljesítménytábla aljáról: az ultraalacsony energiafogyasztású (ULV) processzorok az első két negyedév során 900 MHz-es órajellel fognak bírni, míg a második félévben elérik az 1 GHz-es határt. Az alacsony energiafogyasztású (LV) processzorok szintén ilyen formában tagolhatók szét: először 1,1 GHz-es példányokkal találkozhat majd a vásárló, az év második felében azonban már az 1,2 GHz-es órajellel bírók mobil CPU-k is megjelennek.

Az 1400 dolláros és afölötti árral rendelkező noteszgépek kategóriájában
I. negyedév: 1,3 GHz
II. negyedév: 1,3, 1,4 GHz
III. negyedév: 1,3, 1,4 GHz
IV. negyedév: 1,4, 1,5 GHz

A 2000 dolláros és afölötti árral rendelkező noteszgépek kategóriájában
I. negyedév: 1,4 GHz
II. negyedév: 1,5 GHz
III. negyedév: 1,5 GHz
IV. negyedév: 1,6 GHz

A 2500 dolláros és afölötti árral rendelkező noteszgépek kategóriájában

I. negyedév: 1,5 GHz
II. negyedév: 1,6 GHz
III. negyedév: 1,6 GHz
IV. negyedév: 1,7 GHz

A 3000 dolláros és afölötti árral rendelkező noteszgépek kategóriájában

I. negyedév: 1,6 GHz
II. negyedév: 1,7 GHz
III. negyedév: 1,7 GHz
IV. negyedév: 1,8 GHz

Megjegyzés: ez utóbbi, 1,8 GHz-es órajelű processzor már a korábban Dothan névvel illetett példány lesz, azaz ennek gyártási eljárása folyamán már a 90 nanométeres technológiát alkalmazzák. Ebben pontosan dupla annyi (2MB-nyi) cache lesz, mint a korábbi változatokban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle