Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tőkeinjekció a Sony Ericssonnak

Dotkom

Tőkeinjekció a Sony Ericssonnak

A Sony és az Ericsson bejelentette, hogy 300 millió eurós tőkeinjekciót nyújt a Sony Ericsson Mobile Communications vállalatnak, valamint kiadta a vegyes vállalat negyedik negyedéves jelentését.

A Sony és az Ericsson bejelentette, hogy a két vállalat döntése szerint további tőkeinjekciót nyújtanak az 50-50%-os közös tulajdonukban álló Sony Ericsson Mobile Communications AB (SEMC) vállalat számára.

A SEMC tőkeszerkezetének erősítése és üzleti terjeszkedésének támogatása érdekében a Sony és az Ericsson úgy döntött, hogy a 2003. március 31-én befejeződő negyedév folyamán mindkét vállalat 150 millió euróval egészíti ki a SEMC tőkeállományát. Ez a tőkeinjekció a Sony és az Ericsson folyamatos elkötelezettségét mutatja a vegyes vállalat iránt.

A SEMC becslései szerint körülbelül 115 millió készüléket értékesítettek a teljes piacon a negyedik negyedév során, és körülbelül 395 milliót a teljes 2002-es évben (2001-ben az eladott darabszám körülbelül 390 millió volt). A SEMC előrejelzései szerint 2003 folyamán a teljes piaci értékesítés körülbelül 435 millió készülék lesz, ami körülbelül 10%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen negyedévéhez képest.

A Sony és az Ericsson nyilvánosságra hozta a SEMC 2002. december 31-ével záruló negyedik negyedéves jelentését. A negyedévben leszállított készülékek száma elérte a 7,1 milliót, ez 4%-kal magasabb az előző év ugyanezen negyedévének adatánál, és 42%-kal magasabb a harmadik negyedévesnél. A negyedév nettó árbevétele 1.235 millió euró volt, amely 18%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen negyedévéhez képest, illetve 42%-os növekedést az előző negyedévihez képest. Az adózás előtti eredmény -77 millió euró volt a negyedévben, a nettó eredmény pedig -69 millió euró, amely 75, illetve 70 millió eurós növekedést jelent az előző év ugyanezen negyedévéhez képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés