Connect with us

technokrata

Veszélyesebb és nehezebben detektálható vírusok 2003-ban

Dotkom

Veszélyesebb és nehezebben detektálható vírusok 2003-ban

Veszélyesebb és nehezebben detektálható vírusok megjelenését helyezi kilátásba 2003-ra az F-Secure Corporation alelnöke. Az egyre összetettebb biztonsági rendszerek piacán felértékelődni látszik a könnyen menedzselhető rendszerek szerepe.

Veszélyesebb és nehezebben detektálható vírusok megjelenését helyezte kilátásba 2003-ra Kimmo Alkio az F-Secure alelnöke a 2F 2000 – az F-Secure termékek hazai disztribútora – által rendezett mai sajtótájékoztatón.

2002-ben az adatbiztonság világát új típusú fenyegetések határozták meg. A vírusok Linux rendszereken történő terjedése, a nyílt forráskódot kihasználó támadások, az otthoni számítógépekbe való betörések egyre gyakoribbá válása és az ázsiai vírusírók egyre növekvő aktivitása rengeteg munkát adott az adatbiztonsággal foglalkozó cégeknek.

Az új technológiák, a sok platform valamint a mobil- és a vezeték nélküli eszközök rohamos terjedésével egyidejűleg nő a potenciális támadások száma is.

„Mivel életünk egyre jobban függ az információtechnológiai eszközöktől, fejlődésükkel egyidejűleg nő a támadások által okozott kár nagysága is ” – hívta fel a figyelmet Kimmo Alkio. „A mozgásban lévő eszközök kommunikációjának védelmére megoldás lehet az úgynevezett „biztonsági zónák” létrehozása” – állította az F-Secure alelnöke.

Mindezek nagy lehetőséget, komoly piaci potenciált tartogatnak a biztonsági cégek számára. Kimmo Alkio szerint azonban a megfelelő megoldás kiválasztásánál ma már egyre nagyobb szerepet kapnak a könnyen menedzselhető, „mobil vállalati” biztonsági rendszerek, és egy ilyen komplex biztonsági szolgáltatás esetében a márkanév és a hozzá fűződő tapasztalat is egyre inkább meghatározó szempont.

„Felmérések szerint a hazai IT biztonsági piac (termékek és kapcsolódó szolgáltatások) nagysága eléri az 5 milliárd forintot, amelynek mintegy 40%-a származik az anti-vírus szoftverekből és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokból” – jelentette ki Fórján Csaba a 2F 2000 ügyvezető igazgatója. „Cégünk a mai nappal elindítja partner programját, amelynek keretében a 2F 2000 hozzáadott értékekkel növelt disztribúciós tevékenységet kíván folytatni a hazai rendszerintegrátor és viszonteladó cégek körében. Terveink szerint ez a fajta együttműködés – az általunk nyújtott professzionális IT biztonsági szolgáltatás és a gyártókkal való közvetlen kapcsolat révén – bővítheti a hazai rendszerintegrátor cégek szolgáltatási palettáját, erősítheti piaci pozíciójukat.”

„Az F-Secure anti-vírus szoftver a hazai anti-vírus termékek és szolgáltatások piacán közel 10%-os piaci részesedéssel bír, amely meghaladja az európai átlagot. Éppen ezért az F-Secure kiemelt területként kezeli Magyarországot. A 2F 2000 partner programját kitűnő kezdeményezésnek tartjuk, biztosak vagyunk benne, hogy a viszonteladó partnerek mind kereskedelmi, mind technikai oldalról kiemelt támogatásban részesülnek, és ehhez igyekszünk mi is minden segítséget megadni” – tette hozzá a finn cég alelnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek