Connect with us

technokrata

Jól megy a vállalkozásbiztonság – négy egymást követő negyedévben nyereséges a Network Associates

Dotkom

Jól megy a vállalkozásbiztonság – négy egymást követő negyedévben nyereséges a Network Associates

A Network Associates a negyedik negyedévben 256 millió dolláros bevételt ért el – az éves bevétel 942 millió dollár.

A Network Associates bejelentette, hogy a 2002. december 31-ével lezárult negyedik negyedévben 256 millió dolláros nettó bevételt ért el. A Network Associates negyedik negyedévi nettó nyeresége 44,2 millió dollár volt, azaz 0,26 dollár részvényenként. A negyedik negyedévben a pro forma nettó nyereség 0,29 dollár volt részvényenként.

A 2002. év egészét nézve a Network Associates 941,9 millió dolláros bevételt ért el. A nettó nyereség az év során 90,2 millió dollár volt, vagyis 0,57 dollár részvényenként. A 2002. évben a pro forma nettó nyereség 135,6 millió dollárt tett ki – ez 0,76 dolláros nyereséget jelent részvényenként. A 2002. évi eredmények 16 millió dollár akvizícióval kapcsolatos költséget és 23,8 millió dollár részvényalapú kompenzációs díjat tartalmaznak.

A negyedik negyedévben a cég 49 millió dolláros bevételt könyvelt el készpénzben működése során, valamint lezárta a Deersoft Inc. és a Bysupport S.A. felvásárlását, így a negyedévet összesen 1,04 milliárd dollár értékű készpénzzel és könnyen értékesíthető értékpapírral zárta.

A Network Associates a Deersoft Inc. felvásárlásával további elkötelezettséget vállalt a hálózatvédelemre, valamint a spamek kiszűrésére a vállalati hálózatokból. A Deersoft felvásárlása az első lépés a cég spam és tartalomszűrő technológiai befektetéseinek sorozatában. A technológiát a cég a vállalatok asztali gépeire szállítja és integrálja a McAfee GroupShield és WebShield alkalmazásokba az email szerverek és Internetes átjárók biztonságának védelmében. A cég az ePolicy Orchestratort, a McAfee vállalati ügyviteli szoftverét is felfrissíti, amely így kezelni tudja az asztali gépeken alkalmazott megoldást, a SpamKiller Enterprise-t.

A Network Associates folytatta az innovációs munkát is: ezúttal egy olyan szabadalmat mutatott be, amely kiküszöböli a böngészőkre vonatkozó korlátozásokat és a végfelhasználók számára lehetővé teszi, hogy online alkalmazásokat is futathassanak az általuk választott böngészővel, beleértve a McAfee Security online szolgáltatásait.

A negyedik negyedévben emellett a cég a Bysupport S.A. megvételével fokozta globális jelenlétét. A Bysupport S.A. Latin-Amerika egyik legnagyobb biztonsági megoldásokkal foglalkozó viszonteladója, így a Network Associates megjelenik Chilében, Costa Ricában, Salvadorban, Guatemalában és Panamában. Az európai, közel-keleti és afrikai régió elnöke Kevin Weiss lett.

A Network Associates vezetősége Ray Smets-szel bővült, aki a Sniffer Technologies üzleti egységének elnökeként csatlakozott a céghez.

A Network Associates 2003. első negyedévére körülbelül 225-230 millió dolláros nettó bevételt tervez. Pro forma alapon a cég 2003. első negyedévére részvényenként 0,09-0,11 dollár nettó nyereséget vár. A teljes 2003-as naptári évre a cég 1,0 – 1,03 milliárd dolláros nettó bevételt tervez, amely részvényenként 0,70-0,75 dolláros pro forma nettó eredményt jelent.

A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat és bizonyos egyszeri díjakat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák