Connect with us

technokrata

Új Thinkpadek – változik a külső, bővül a belső

Dotkom

Új Thinkpadek – változik a külső, bővül a belső

Az IBM noteszgépeinek új változatai a hét elején jelennek meg, melyek a külcsín kisebb változása mellett fontos, funkcióbeli bővülést is hordoznak magukban.

Elsősorban a kis és közepes méretű vállalkozások számára kínálja a Kék Óriás ThinkPad noteszgépeinek R sorozatát. Az IBM-nél is nagy hangsúlyt helyeztek a notebookcsalád rugalmasságára, így a felhasználó – pénztárcájához mérten – eldöntheti, milyen konfigurációban szeretné birtokolni. A típus csúcskategóriás modelljében helyet kapott egy dual-band vezetékmentes megoldás, melynek révén képes egy közel százméteres körzeten belül levő vezetékmentes hálózathoz csatlakozni. Mind a 802.11b (WiFi) és a 802.11a technológiákat használhatja.

A korábbi változatokhoz képes újdonság a továbbfejlesztett menedzsment szoftverek, melyekkel a noteszgép tulajdonosa jobban ellenőrzése alatt tarthatja rendszerét. Az Access IBM gomb (mely lehetővé teszi egy diagnosztizáló eszköz azonnali elérését, illetve az online Help oldalakhoz való hozzáférést), a RapidRestore (mellyel sokkal gyorsabban mehet végbe az adat-visszaállítás egy formázás után) mind a felhasználó munkájának megkönnyítését, problémáinak gyorsabb megoldását célozza.

Szintén újdonságnak számít, hogy megújult a track point (ez a botszerű eszköz a billentyűzet közepén helyezkedik el, segítségével a kurzort lehet irányítani) borítása – nagyobb és puhább lett. Ezenkívül más designbeli változás nem éri az R sorozatot, melynek külseje lényegében 1992 óta változatlan maradt.

Végül következzenek a száraz technikai adatok: a Thinkpad R40 980 dollárba kerül egy 1,6 GHz-es Celeron processzorral, míg abban az esetben, ha egy 2 GHz-es P4-essel van felszerelve a noteszgép, akkor 1500 dollárt kell kifizetni érte. Természetesen az árat nagyban befolyásolja a kiépítettség (memória, merevlemez, kijelző mérete) is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle