Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Thinkpadek – változik a külső, bővül a belső

Dotkom

Új Thinkpadek – változik a külső, bővül a belső

Az IBM noteszgépeinek új változatai a hét elején jelennek meg, melyek a külcsín kisebb változása mellett fontos, funkcióbeli bővülést is hordoznak magukban.

Elsősorban a kis és közepes méretű vállalkozások számára kínálja a Kék Óriás ThinkPad noteszgépeinek R sorozatát. Az IBM-nél is nagy hangsúlyt helyeztek a notebookcsalád rugalmasságára, így a felhasználó – pénztárcájához mérten – eldöntheti, milyen konfigurációban szeretné birtokolni. A típus csúcskategóriás modelljében helyet kapott egy dual-band vezetékmentes megoldás, melynek révén képes egy közel százméteres körzeten belül levő vezetékmentes hálózathoz csatlakozni. Mind a 802.11b (WiFi) és a 802.11a technológiákat használhatja.

A korábbi változatokhoz képes újdonság a továbbfejlesztett menedzsment szoftverek, melyekkel a noteszgép tulajdonosa jobban ellenőrzése alatt tarthatja rendszerét. Az Access IBM gomb (mely lehetővé teszi egy diagnosztizáló eszköz azonnali elérését, illetve az online Help oldalakhoz való hozzáférést), a RapidRestore (mellyel sokkal gyorsabban mehet végbe az adat-visszaállítás egy formázás után) mind a felhasználó munkájának megkönnyítését, problémáinak gyorsabb megoldását célozza.

Szintén újdonságnak számít, hogy megújult a track point (ez a botszerű eszköz a billentyűzet közepén helyezkedik el, segítségével a kurzort lehet irányítani) borítása – nagyobb és puhább lett. Ezenkívül más designbeli változás nem éri az R sorozatot, melynek külseje lényegében 1992 óta változatlan maradt.

Végül következzenek a száraz technikai adatok: a Thinkpad R40 980 dollárba kerül egy 1,6 GHz-es Celeron processzorral, míg abban az esetben, ha egy 2 GHz-es P4-essel van felszerelve a noteszgép, akkor 1500 dollárt kell kifizetni érte. Természetesen az árat nagyban befolyásolja a kiépítettség (memória, merevlemez, kijelző mérete) is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés