Connect with us

technokrata

A Microsoft reagálása a Slammer vírusra

Dotkom

A Microsoft reagálása a Slammer vírusra

A kártevő okozta probléma nagyságát jól szimbolizálja az, hogy a redmondi szoftverfejlesztő cég külön nyilatkozatot adott ki a Slammerrel kapcsolatban.

[A Microsoft közleménye]
Január 25-én, szombaton, csendes-óceáni idő szerint körülbelül 12:30-kor a Microsoft tudomására jutott egy Internet elleni támadás, amely világszerte a hálózati forgalom nagymértékű megnövekedését eredményezte. A Microsoft azonnal megkezdte a helyzet kivizsgálását, és megállapította, hogy a vírus az olyan Microsoft SQL Server 2000- és MSDE 2000-alapú rendszereket támadja meg, amelyek legújabb biztonsági frissítése nem történt meg. Úgy tűnik, a vírus nem támadja meg a megfertőzött rendszereken lévő adatokat.

A “Slammer” vírus egy Internet-féreg, amely a legutolsó biztonsági frissítéssel nem rendelkező SQL-szervereket és MSDE-rendszereket támadja meg, aminek eredményeképpen nagy mértékben megnövekszik az Interneten a hálózati forgalom.

A vírus által is kihasznált sebezhető ponttal a Microsoft 2002. júliusában találkozott és az ezt követő javítóprogramokban foglalkozott vele először. Ezen javítóprogramok már a nemrégiben piacra került SQL Server 2000 Service Pack 3 (SP3) javítókészletbe is bekerültek. Noha minden olyan rendszer védett, amelyik a frissítések bármelyikét telepítette, a Microsoft erősen javasolja ügyfeleinek, hogy a javítóprogram telepítését a TechNet-en található utasítások alapján azonnal végezzék el, és kezdjék meg az SQL Server 2000 SP3 szerviz-csomag alkalmazását.

Javasoljuk továbbá, hogy az MSDE 2000-t használó ügyfeleink, különösen a szoftverfejlesztők, azonnal telepítsék a javítóprogramot, hogy az esetleges további támadások elleni védelmet biztosítsák.

A Microsoft a vírusvédelemmel kapcsolatos támogatást természetesen mindig ingyenesen biztosítja
Amennyiben bármilyen problémája van, látogasson el a Microsoft.com/HUN oldalra vagy hívja a Microsoft ügyfélszolgálatát (06 1 267-4636 ).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák