Connect with us

technokrata

A CA közzétette a 2003-as pénzügyi év harmadik negyedévének eredményeit

Dotkom

A CA közzétette a 2003-as pénzügyi év harmadik negyedévének eredményeit

A Computer Associates bejelentette a 2002. december 31-én záruló harmadik pénzügyi negyedév eredményeit.

A Computer Associates (CA) 2003-as pénzügyi év harmadik negyedévének teljes árbevétele 778 millió dollár volt, amely 4%-os növekedés a 2002-es év harmadik negyedévében keletkezett árbevételhez képest. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva az árfolyamváltozások hatása pótolta az interBiz részlegtől származó árbevételt, amelynek egyik részét a Vállalat 2002. áprilisában, a másikat pedig 2002. októberében eladta.

A harmadik negyedév tiszta vesztesége 44 millió dollár, azaz részvényenként 8 cent volt, szemben az előző év azonos időszakára közzétett 231 millió dollár, azaz részvényenként 40 cent tiszta veszteséggel. Ettől a pénzügyi évtől kezdve a cégértékre és bizonyos más immateriális javakra nem kell értékcsökkenést elszámolni, mivel a Vállalat 2002. április 1-én elfogadta az SFAS 142. rendelkezést.

A 2003-as pénzügyi év negyedik negyedévére a CA 785 és 800 millió dollár körüli árbevételre, és 5 – 6 cent körüli részvényre jutó operatív nyereségre számít.

A Computer Associates harmadik negyedévet az alábbi főbb tételek jellemezték:

– A 778 millió dolláros teljes árbevétel 4%-al volt magasabb az előző év azonos időszakáénál
– Az Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvek (GAAP) szerint a részvényre jutó veszteség 0,08 USD-re csökkent
– A részvényre jutó működési nyereség 0,05 USD-re nőtt
– Üzleti operációkból 333 millió dollár készpénz származott
– Az új előfizetések halasztott árbevétele 538 millió, éves szinten pedig 192 millió dollár volt 2,8 év súlyozott átlag szerződés futamidő mellett, ami éves szinten 22%-os növekedést jelent a tavalyi előfizetések halasztott árbevételéhez képest
– Az előfizetések halasztott árbevétel egyenlege együttesen 3,5 milliárd dollárra nőtt
– A tőkeszerkezetet az előző negyedévhez viszonyítva jelentős mértékben javította egy átváltható kötvény ajánlattétel lezárása, és egy új feltöltődő hitellehetőségSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle