Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is veszteséget termel a Nortel

Dotkom

Továbbra is veszteséget termel a Nortel

Tisztul az ég a telekommunikációs eszközöket gyártó vállalatok feje felett, ám az ágazat évek óta tartó válsága még mindig nem hagy alább, de legalább stabilizálódni látszik.

A távközlési-berendezésgyártó kanadai Nortel forgalma a tavalyi utolsó negyedévben sem mutatott javulást, ezzel a torontói központú vállalat a tizenkettedik veszteséges negyedévét tudhatta maga mögött.

Az iparág legtöbb szereplőjével egyetemben a konszern eredményeit továbbra is nyomja az ágazat évek óta tartó válsága, amely jelentősen rontja a távközlési vállalatok beruházási kedvét. A kanadai társaság a 2003-as év második negyedévében számít a profit tartományába való visszatérésre, bár ahhoz szakértők szerint még további költségtakarékossági intézkedések kellenek. A társaság vezérigazgatója, Frank Dunn úgy véli, hogy ebben az időszakban a jelenleg veszteséges társaságnak csupán a “break even” pontot sikerül elérnie.

A Nortel negyedik negyedévi vesztesége az elemzői várakozásoknak megfelelően alakult: 248 millió dollár, azaz részvényenként 6 cent volt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés