Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefonok száma és a piaci részesedés eddig nem látott magasságokban a Nokia-nál

Dotkom

A mobiltelefonok száma és a piaci részesedés eddig nem látott magasságokban a Nokia-nál

A Nokia kitűnő nyereségességet és folyamatosan magas cash flow-t ért el a negyedik negyedévben és 2002-ben

Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója elmondta: „2002-ben ismét sikerült magasan jövedelmező eredményekben megjeleníteni erős márkánkat, termékkínálatunkat, iparágvezető teljesítésünket és hatékony működésünket. Bár a világgazdaság elkerülhetetlenül hatást gyakorolt a Nokia kimagasló növekedésére, vállalatunk jövedelmezősége és piaci helyzete kiváló maradt, és az évet az eddig elért legmagasabb, 8,8 milliárd eurós nettó készpénzpozícióval zártuk.”

„A mobiltelefonok terén a negyedik negyedévben 46 milliós rekord-értékesítést értünk el, piaci részesedésünk, 39%, magasabb volt, mint korábban bármikor, és folyamatosan magas volt a jövedelmezőség. Emellett rekord számú, 33 új terméket szállítottunk az év során. 2002-ben örömünkre szolgált a Series 60 platform elterjedése, mely rövid idő alatt az „intelligens készülékek” vezető platformjává vált.”- tette hozzá Ollila.

A mobiltelefon-piac tovább halad előre az egyre fejlettebb képességek és szolgáltatások új irányába, melyet a színes kijelzők, képek, üzenetek és mobiljátékok határoznak meg, és a Nokia egyre bővülő termékskálájával és tevékenységi területével ezen folyamat élén áll.

A negyedik negyedévben a Nokia Networks teljesítette a kétsávos 3G rendszerének aktuális mérföldköveit. A cég megkezdte az első WCDMA képküldő telefonja, a Nokia 6650 szállítását a mobilszolgáltatóknak, és az első Nokia által szállított WCDMA hálózat sikeresen indult el Japánban. Ez egyértelmű bizonyíték arra, hogy az iparág a kereskedelmi WCDMA szolgáltatások irányába mozdul el 2003 első felében.

A Nokia negyedik negyedévi értékesítési bevétele 8,8 milliárd euró, mely 1%-kal haladja meg a 2001 év negyedik negyedévi értékesítést. A Nokia Mobile Phones értékesítése évről évre nem változott, 2002-ben 6,7 milliárd euró volt. Az Észak-és Dél-Amerikában jellemző gyengébb értékesítést ellensúlyozta az európai majd a csendes-óceáni térség erőteljes növekedése. A Nokia Networks értékesítési bevétele 6%-kal, 2,1 milliárd euróra nőtt, mely magában foglalja a 370 millió eurós, kétsávos 3G bevételének jóváírását, és erőteljes növekedést mutat az Egyesült Államokban, mely részben ellensúlyozza a gyengébb kínai értékesítési eredményeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés