Connect with us

technokrata

Siemens: rekordbevétel a mobiltelefon szektorban

Dotkom

Siemens: rekordbevétel a mobiltelefon szektorban

A német konszern a tavalyi évhez képest nyereségcsökkenést kénytelen elkönyvelni, ugyanakkor a mobiltelefon szektor rekordbevételt hozott.

A német elektronikai óriáskonszern, a Siemens az elmúlt év első negyedévéhez képest 17 millió euróval kevesebb nyereséget könyvelt el. Míg tavaly ez az összeg 538 millió euró volt, addig idén már csak 521 millió. A részvényenkénti nyereség 59 cent. A 2003. év első negyedéve a Siemens könyvelésében 2002. december 31-én ért véget. A csökkenő megrendelések mellett azonban van a Siemensnél egy szektor, mely a vártnál jóval jobb eredménnyel zárt: a mobiltelefon-gyártás.

A karácsonyi vásárlási láz sztárjai a színes kijelzős és kamerás készülékek voltak, melyek a Siemens értékesítését is pozitívan befolyásolták. Ez az ágazat az első negyedévben (tehát a karácsonyi szezonban) 1,3 milliárd eurós bevétellel zárt. A Siemens a világ mobiltelefon piacán jelenleg a negyedik helyet foglalja el 8,4%-os piaci részesedéssel, a Nokia, Motorola és a Samsung mögött.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle