Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új másolásvédelmi technológia a Microsofttól

Dotkom

Új másolásvédelmi technológia a Microsofttól

Az elmúlt hétvégén a redmondi szoftverfejlesztő cég olyan programot jelentett be, mely eszköze lehet a kiadók jogtalan CD-másolás elleni harcának.

A CD-írók és a média olcsóságának köszönhetően szinte minden háztartásban, amely rendelkezik számítógéppel, megtalálható egy CD-író is. A biztonsági másolatok készítésén és adatarchiváláson kívül azonban sokan jogtalan másolásra is használják a lézeres adatrögzítő eszközt – akár játéklemezek, akár zenei CD-k sokszorosításáról legyen szó. Az emiatt egyre nyugtalanabbá váló kiadók kezében új fegyver lehet a Microsoft által bejelentett szoftver.

Windows Media Data Session Toolkit – ez a talán sokak számára még ismeretlen név hamarosan bevonulhat a köztudatba – a Microsoft bizonyára igyekszik majd mindent megtenni elterjesztése érdekében. Használatával ugyanis a kiadók olyan módon készíthetnek másolás-ellenőrzött kompakt lemezeket, melyeken a dalok különböző rétegeken találhatók. Ezen rétegek közül pedig egy kifejezetten arra hivatott, hogy megakadályozza a lejátszást PC-s környezetben. Az úgynevezett PC-réteg módosítását bármelyik kiadó elvégezheti, ezzel akadályozva meg a lemez másolását.

A Universal Music és az EMI számára már lehetőség nyílt a technológia megvizsgálása, és arról elismerőleg nyilatkoztak. Magát az eljárást egyébként a Microsoft a félmilliárd dolláros digital rights management (DRM – digitális jogok kezelése) nevű programján belül fejlesztette ki, a főnixi SunnComm Technoligoes és a francia MPO csoporttal karöltve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés