Connect with us

technokrata

Új másolásvédelmi technológia a Microsofttól

Dotkom

Új másolásvédelmi technológia a Microsofttól

Az elmúlt hétvégén a redmondi szoftverfejlesztő cég olyan programot jelentett be, mely eszköze lehet a kiadók jogtalan CD-másolás elleni harcának.

A CD-írók és a média olcsóságának köszönhetően szinte minden háztartásban, amely rendelkezik számítógéppel, megtalálható egy CD-író is. A biztonsági másolatok készítésén és adatarchiváláson kívül azonban sokan jogtalan másolásra is használják a lézeres adatrögzítő eszközt – akár játéklemezek, akár zenei CD-k sokszorosításáról legyen szó. Az emiatt egyre nyugtalanabbá váló kiadók kezében új fegyver lehet a Microsoft által bejelentett szoftver.

Windows Media Data Session Toolkit – ez a talán sokak számára még ismeretlen név hamarosan bevonulhat a köztudatba – a Microsoft bizonyára igyekszik majd mindent megtenni elterjesztése érdekében. Használatával ugyanis a kiadók olyan módon készíthetnek másolás-ellenőrzött kompakt lemezeket, melyeken a dalok különböző rétegeken találhatók. Ezen rétegek közül pedig egy kifejezetten arra hivatott, hogy megakadályozza a lejátszást PC-s környezetben. Az úgynevezett PC-réteg módosítását bármelyik kiadó elvégezheti, ezzel akadályozva meg a lemez másolását.

A Universal Music és az EMI számára már lehetőség nyílt a technológia megvizsgálása, és arról elismerőleg nyilatkoztak. Magát az eljárást egyébként a Microsoft a félmilliárd dolláros digital rights management (DRM – digitális jogok kezelése) nevű programján belül fejlesztette ki, a főnixi SunnComm Technoligoes és a francia MPO csoporttal karöltve.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák