Connect with us

technokrata

Messier és Middelhoff után egy újabb birodalomépítő mondott le – májusra várható Steve Case, az Amer

Dotkom

Messier és Middelhoff után egy újabb birodalomépítő mondott le – májusra várható Steve Case, az Amer

Lemondott az igazgatótanács éléről Steve Case, az American Online alapítója.

Májusra várható a világ legnagyobb médiakonszernjének elnöki székéből Steve Case, az American Online (AOL) alapítója, az AOL és a Time Warner fúzió atyjának távozása. A részvényesek korántsem fogadták örömmel a hírt, mivel az egyesülés után az AOL óriási veszteségeket okozott a konszernnek, és nem tartják elfogadhatónak, hogy a fúziót erőltető Case ilyen módon mossa kezeit. Az AOL Time Warner részvényeinek az árfolyama ugyanis a házasság óta 75 százalékot esett.

Két évvel ezelőtt a világban az Internetről beszélve mindenhol nagyra törő terveket szőttek, de a lufi kipukkant: a jövőkép túlzónak bizonyult. A hagyományos médiát az Internettel összeolvasztó merész ötletek által felépített birodalmak mára már teljesen leépültek, melynek egyenes következménye, hogy az idejében észbe kapott birodalomépítők sorban elhagyják a süllyedő hajókat. Steve Case-hez hasonló eleganciával és főként egyazon okokból távozott a Vivendi éléről Jean-Marie Messier, vagy akár Thomas Middelhoff a Bertelsmann vezetői székéből.

Case az amerikai álom tipikus megszemélyesítője: 25 évesen ugyanis kóstolóként kezdte a Pizza Hutnál. 1985-ben társával megalapította az America Online-t, amely az olyan cégek felvásárlásával, mint például a CompuServe vagy a Netscape, hatalmas konszernné hízott. Napjainkban több mint 35 millió előfizetőt számlál a világon. Ám Case terveivel ellentétben, a felépített online birodalom várfalait a fúzió után is csak a hagyományos média-megoldások tartották erősen: a Time hírmagazin, az HBO televíziós csatorna és a Warner Bross filmstúdió folyamatosan kiváló eredményeket produkálnak.

Elképzelhető, hogy Case távozása után az AOL örökre eltűnik a konszern nevéből, ugyanis a csúcsvezetésben kizárólag a fúzió örök ellenzői, a Time Warner emberei maradtak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle