Connect with us

technokrata

Informo-CSG International – egy szokatlan eset: magyar cég vett amerikait

Dotkom

Informo-CSG International – egy szokatlan eset: magyar cég vett amerikait

Az Informo Kft. megvásárolta a CSG International magyar leányvállalatát.

A hazai magánszemélyek tulajdonában levő Informo Informatikai Kft. megvásárolta az amerikai távközlési szoftverfejlesztő piac egyik legnagyobb vállalataként ismert CSG International magyarországi leányvállalatát.

Az Informo az ügylet befejeztével megtartja a CSG profilját, így az erőforrások összevonása után a már meglévő Customer Care and Billing System ügyfélszolgálati és számlázó-rendszer továbbfejlesztése folytatódik.

Erről az egyedülállónak mondható eseményről faggattuk az Informo Informatikai Kft. munkatársát, Varga Istvánt.

Terminal – Miért volt szükség a vásárlásra?

Varga István – A vásárlásra azért volt szükség, mert a CSG International egyébként kivonult volna a hazai piacról. A cég ugyanis nem kívánta folytatni tevékenységét Magyarországon, mi viszont szerettük volna.

Terminal – Mikor jött létre az adásvétel?

Varga István – Az adásvétel a november vége-december elejei időszakban valósult meg, de gyakorlatilag most kerültünk a végleges fázisba.

Terminal – A teljes integráció mikorra várható?

Varga István – Mivel az Informo Kft. rendelkezik a megfelelő eszközökkel, ezért inkább irányultságról van szó, az integráció nem vonatkozik az CSG International megoldásaira.

Terminal – Mire szolgál a Customer Care and Billing System?

Varga István – A távközlési cégek üzemeltetés-támogató rendszere (OSS), amely lefedi az ügyfélkezeléssel, szolgáltatás kezeléssel, számlázás előkészítéssel, számlázással, befizetés-kezeléssel stb. kapcsolatos feladatok teljes körét.

Terminal – Melyek az Informo Kft. főbb termékei?

Varga István – Főként a Middleware-ek (mediation szoftverek), amelyek a telefonközpont által rögzített adatokat vágják, egyesítik, tisztítják, majd a megfelelő formában a számlázó és könyvelő szoftverek számára elérhetővé teszik. Emellett mi adjuk a TELETÁR – A Tele-Data Távközlési Adatfeldolgozó és Hirdetésszervező Kft. által kiadott Országos CD-s Telefonkönyv szoftverét. További termékünk az InBIS – Integrált vállalatirányítási rendszerek, amelyek főként az ügyviteli tevékenységet támogatják, különböző iparágakra kihegyezett verziókkal. Modulja: ügyfélkezelés, megrendelés-kezelés, raktárnyilvántartás, gyártástámogatás, projekt kontrolling, szerződés-nyilvántartás, HR, stb.

Terminal – A vásárlás eredményeként mennyire változik Informo Kft. profilja?

Varga István – Nem változik, ugyanis a CSG International magyar leányvállalata pontosan az Informo Kft. profiljába vágott. A vásárlási értéket bizalmasan kezeljük az eladó kérésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek