Connect with us

technokrata

A harmadik pénzügyi negyedévben 29 százalékkal nőttek a Symantec bevételei

Dotkom

A harmadik pénzügyi negyedévben 29 százalékkal nőttek a Symantec bevételei

A külföldi teljesítmény jelentősen hozzájárult a Symantec harmadik negyedévi 29 százalékos növekedéséhez.

Az internetes biztonságtechnika egyik élenjáró vállalata, a Symantec nyilvánosságra hozta a 2002. december 31-én véget ért 2003. pénzügyi év harmadik negyedévének eredményét.

A Symantec 376 millió USD-t könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 290 milliójához képest 29 százalékos növekedést jelent. Ezt a teljesítményt a valamennyi régióban kétszámjegyű növekedés és a cég magán és vállalati vevői számára kínált termékek folyamatos bővülése hozta magával.

A formális eredmény: A felvásárlással kapcsolatos nem tárgyi eszközök és az egyszeri költségek leírása előtti nettó bevétel a harmadik pénzügyi negyedévben 77 millió USD-t tett ki. Ennek az értéknek az előző év azonos negyedévében 59 millió dollár felelt meg. A Symantec formális részvényenkénti eredménye 0,47 USD, ez az egy évvel ezelőtti negyedév 0,39 USD-jéhez képest 21 százalék növekedést jelent.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a nettó bevétel a harmadik negyedévben 72 millió USD volt, az előző év azonos időszakának 100 ezer USD nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,44 USD nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedéve nullszaldós (0,00 USD) volt. Az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek (GAAP) szerinti eredmény, amint az a csatolt összevont eredmény-kimutatásból kiderül, tartalmazza az eszmeiérték-leírásokat, a felvásárlásokból eredő egyéb nem tárgyi eszközök leírását, az átszervezés és a telephely-bezárások költségét, valamint a kapcsolódó jövedelemadó-mentességet.

„A vállalati védelmi megoldásaink teljes palettája továbbra is húzóágazatként működik. A víruselhárító termékek, a tűzfal- és VPN-megoldások, valamint a sérülékenység-kezelés területén kétjegyű, a szolgáltatási üzletágunknál több mint 200 százalékos a növekedés” – mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. „Fogyasztói üzletágunk továbbra is túlteljesít. A külföldi bevételek a cég történetében első ízben meghaladták a hazaiakat.”

A külföldről származó bevételek az összes bevétel 50,4 százalékát tették ki a második negyedévben, és a múlt év azonos negyedévéhez képest 39 százalékkal növekedtek. A latin-amerikai eladások előző évre vetített 51 százalékos növekedése vezeti a sort, melyet az európai, a közel-keleti és az afrikai 46 százalékos növekedés követ. Japánban 31, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében 28, az Egyesült Államokban 21, Kanadában pedig 16 százalékos a növekedés.

A negyedév során a Symantec világméretű vállalatvédelmi üzletága az előző év azonos negyedévéhez képest 26 százalékkal nőtt, ezzel a teljes bevétel 42 százalékát képviseli. A vállalatvédelmi üzletág teljesítményét a tűzfal és a virtuális magánhálózati eladások 49, a vírusvédelmi eladások 25, valamint a sérülékenység-kezelési eladások 20 százalékos, az előző év azonos negyedévével szembeállított növekedése segítette elő. A Symantec védelmi szolgáltatásainak növekedése az előző év azonos időszakához képest 205 százalék volt. A Symantec vállalatadminisztrációs üzletága 14 százalékkal részesedett a teljes bevételből, ez 7 százalékos növekedést jelent. A Symantec lakossági üzletága 40 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 42 százalékát képviseli.

A negyedév kiemelkedő eseményei
• A Symantec a negyedév folyamán 215, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, melyek közül 59 értéke meghaladta a 300.000 dollárt, további nyolc pedig az 1 millió dollárt. A Symantec olyan nagy vevőkkel, mint a The Proctor & Gamble Company, a Lockheed Martin, a Colgate/Palmolive, a Pepco Holdings Inc. washingtoni székhelyű energiakonszern, az Ingersoll-Rand, a Charter Communications, az Egyesült Államok harmadik legnagyobb szélessávú távközlési cége, a Halliburton, a világ egyik legnagyobb olaj- és energiaipari gyártó és szolgáltató konszernje, a Bollore nagy európai konszern, a Michelin Tire Company és a németországi Boehringer-Ingelheim gyógyszergyártó, kötött új vagy kibővített szerződést.

• Az állami szektorban a Symantec a Unisys-szel együttműködve, alvállalkozóként dolgozik a Transportation Security Administration internetvédelmi infrastruktúrájának fejlesztésén, valamint a Raytheon-nal és a Navy/Marine Corps Intranet-tel fennálló kapcsolatát is kibővítette.

• Emellett a Symantec több jelentős céggel, így Európában a Siemens Business Services-zel, a PacificNet-tel, Ázsia legnagyobb önálló Internet-szolgáltatójával és a SingNet-tel, a legnagyobb szingapúri Internet-szolgáltatóval is partneri kapcsolatot létesített. A Symantec-et védelmi partneréül választotta a BT Home Computing, amely a British Telecom új szolgáltatásaként problémamentes PC-beszerzést és -használatot kínál a magánügyfeleknek. Valamennyi, a fenti szolgáltatás keretében értékesített PC-re előre telepítésre kerül a Symantec Norton Internet Security.

• A cég sikerét a vállalati vevőkör további bővülése hangsúlyozza, mely a Global 500 listán szereplő 48, illetve a Fortune 100 listán szereplő 18 céggel, köztük a világ egyik legnagyobb közegészségügyi szolgáltatójával, a világ legnagyobb bankjai közül tizenkettővel, a legnagyobb autógyártók közül hárommal, a legnagyobb italkereskedők közül kettővel, három, a világ legnagyobbjai közé tartozó kőolajipari céggel, három, a legnagyobbak közé tartozó gyógyszergyártóval és a világ legnagyobb távközlési társaságai közül néggyel megkötött szerződéssel jellemezhető.

• A Symantec Managed Security Services üzletága tovább növekedett. Csupán az Egyesült Államokban 95 új megállapodást kötöttek, illetve hosszabbítottak meg a negyedév során. A bankok, a biztosítók, a kormányzat és a közegészségügy területén működő cégek választották a Symantec-et védelmi környezetük kezelőjéül.

• A negyedév során a Symantec bejelentette a Symantec DeepSight Alert Services 4.0-át. Ez a korszerű riasztórendszer előre figyelmezteti az informatikai biztonságért felelős személyzetet az internetes veszélyekre és javaslatot ad arra, hogyan védhetik meg környezetüket. A Symantec DeepSight Alert Services termékek széles körének átfogó ellenőrzését biztosítja, így jelentős időt és erőforrást takarít meg a cégeknek. Több mint 1.600 gyártó 3.400 termékének 13.000 különböző változatából eredő információt képes összegyűjteni és elemezni ez a megoldás.

• A cég bevezette a Symantec AntiVirus for NetApp Filers-t és a Symantec AntiVirus for Network Appliance NetCache-t. A Symantec AntiVirus vizsgálómotorjának (Scan Engine) 4.0 változatában alkalmazott díjnyertes eljárásokon alapuló megoldás a rendszerfelügyelők kezébe a hálózati erőforrásokat, valamint a Network Appliance tároló és tartalomtovábbító berendezésein tárolt információk megbízható megvédéséhez gyors, méretezhető és megbízható vírusellenes védelmet ad.

• A Symantec a negyedév során a Norton Internet Security 2003 Professional Edition-t, a kisvállalkozásoknak, a szakembereknek és a gyakorlott felhasználóknak szánt, nagymértékben integrált netes védelmi és titkosságmegtartó programcsomagot is bevezette. Az új változat egyetlen megoldásban elégíti ki a kisvállalkozások felhasználóinak a hackerek, a vírusok, az információs vagyont érintő veszélyek és az Internet hatékony használatától való elterelés elleni hathatós védelmével kapcsolatos igényeit. A Symantec legjobb, átdolgozott tűzfal-, bizalmasságvédő, víruselhárító és tartalomszűrő eljárásai mellett levélszemét-szűrővel és önműködő víruseltávolítóval is rendelkező, könnyen kezelhető programcsomag egyszerűsített kezelőfelületről működtethető.

• Októberben a Gartner Dataquest megjelentette a „2001 Security Software Market Share” című jelentését (C. Graham, 2002. október 29.), amely a 2001-ben eladott új licencekből eredő bevétel és a 2001. évi piaci részesedés alapján a Symantec tovább folytatódó védelmiszoftver-gyártói elsőségét tükrözi. A jelentés rámutat, hogy a Symantec piaci részesedése a világ védelmi iparában a 2000. évi 14,7 százalékról 2001-re 21 százalékra nőtt, s ezzel a világ legnagyobb védelmiszoftver-gyártóinak élén áll. A Symantec piaci részesedésének növekedését az is mutatja, hogy hét százalékponttal áll a második helyezett IBM előtt.

• A Purdue Egyetemen az egyetem információbiztonsági és információvédelmi oktató- és kutatóközpontja (Center for Education and Research in Information Assurance and Security – CERIAS) Symantec ösztöndíjára lehet pályázni. A CERIAS az információvédelem legkiválóbb, több tudományágat átfogó kutató- és oktatóközpontja. A Symantec ösztöndíj 50 ezer USD határig két évre fedezi a Purdue Egyetem egy, a CERIAS-ban dolgozó hallgatója teljes tanulmányi költségét, valamint ösztöndíjat biztosít számára.

• A cég további iparági elismeréseket kapott a negyedév során. Az Information Security Magazine „Befolyásos cégek listája (Influence List)” az elkövetkező öt év során az információtechnikai biztonságra nagy hatással levő cégként említi. A Network World a Symantec-et a tíz legnagyobb hálózati cég közé sorolja. A Symantec Enterprise Firewall with VPN 7.0 az év terméke lett a CRN-nél. A Norton Internet Security-t a PC Magazine az Editor’s Choice elismerésben részesítette és 2001 után másodízben is felkerült az év legjobb termékeit felsoroló tekintélyes „Az év legjobbja” listára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle