Connect with us

Hirdetés

technokrata

ICON: befejeződött a közel fél éves projekt az Argosznál

Dotkom

ICON: befejeződött a közel fél éves projekt az Argosznál

Az ICON befejezte az Argosz Biztosító adatbiztonsági és egységes belső kommunikációs rendszerének kialakítását.

Közel fél éves projekt során az ICON segítségével az Argosz Biztosító új kommunikációs és adatbiztonsági rendszert alakított ki. Az Argosz képviselői sikerként könyvelték el mind az együttműködést, mind a végeredményt.

Hazánk egyik jelentős biztosító társasága eddigi működésének egyik legsikeresebb infrastrukturális fejlesztésének ítélte a tavaly decemberben lezárult ICON Rt. által végzett fejlesztési és implementációs projektet, melynek során olyan komplex feladatok együttes megoldására került sor, mint átállás Microsoft Windows 2000 alapú rendszerre, Lotus alapú egységes munkakörnyezet kialakítása és biztonságos Internet kapcsolat létesítése.

”Jó volt látni, hogy a közel négy hónapos tervezési fázisnak meg voltak az eredményei. Az átállás zökkenőmentesen, a felhasználók napi munkájának minimális korlátozása mellett, szinte “észrevétlenül” történhetett meg. Most a legfontosabb feladat, hogy az új rendszer által nyújtott lehetőségeket minél jobban kihasználjuk. A projekt során szerzett kedvező tapasztalataink alapján valószínűleg ebben a munkában is számítani fogunk az ICON Rt. munkatársaira.” – mondta Dr. Barna Gyula, az Argosz Biztosító vezérigazgató-helyettese.

“Ebben a projektben más pénzintézetekkel, köztük az Inter-Európa Bankkal, Kereskedelmi és Hitelbankkal való sokéves sikeres együttműködésünk során felhalmozódott, és rendszereződött tudásunkat, valamint projektvezetési tapasztalatainkat hasznosítottuk. Az Argosz Rt. belső kommunikációs rendszerének kialakításakor a tervezés, a részletes dokumentálás, a megfelelő ütemezés, valamint a két cég közötti jó együttműködés volt a siker kulcsa.” – mondta Tóth István, az ICON ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt évek során mind a pénzügyi, mind az ipari szektor szereplői informatikai infrastruktúrájuk megteremtése érdekében számos részterületen hajtottak végre fejlesztéseket. Ennek eredményeképpen általában heterogén környezet jött létre. A különböző részmegoldások együttes alkalmazása “súrlódással”, hibalehetőségekkel és üzemeltetési nehézségekkel jár. Erre példa a felhasználói jogosultságok többszöri nyilvántartása, adminisztrálása, vagy a különböző alkalmazások nem tökéletes összehangoltságából eredő teljesítménycsökkenés. Ezen problémák megoldása csak a rendszer újragondolásával, konszolidációval, az egységes infrastruktúra és üzemeltetési környezet megteremtésével, valamint az üzemeltetési folyamatok nemzetközi szabványnak (ITIL) megfelelő szabályozásával lehetséges.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés