Connect with us

technokrata

Végleg elbúcsúzik tajvani partnerétől az Infineon

Dotkom

Végleg elbúcsúzik tajvani partnerétől az Infineon

Már a tavalyi év sem telt felhőtlenül az Infineon és a Mosel Vitelic közös gyermeke számára, újabban viszont már kenyértörésre került a sor.

Először tavaly decemberben jelentkeztek problémák az Infineon és a Mosel Vitelic közös gyermekének, a ProMOS-nak a háza tájékán. Ekkor ugyanis a német tulajdonos bejelentette, hogy elege lett a Mosel folyamatos szerződésszegéseiből, és felmondja az együttműködési megállapodást. Ekkor a Mosel Vitelic jogi útra terelte a megszakadt együttműködés eredményeként fellépő, a licencek megosztása és felhasználása miatt kialakult vitát, és beperelte az Infineont.

Azóta többször is úgy tűnt, hogy sikerült csendes vizekre evezniük az elmérgesedett viszonyban lévő vállalatoknak, ám most végleg kenyértörésre került a sor, ugyanis az Infineon kételkedik a ProMOS múlt héten megtartott igazgatótanácsi tagválasztásának törvényességében, és eljárást kezdeményezett az illetékes hatóságoknál. Az Infineon és a Mosel Vitelic 1996 óta gyárt félvezető elemeket együttműködésben.

Az Infineon 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a közös vállalkozásban, amelytől a lehető leghamarabb kíván megválni. A tőzsdei értéke szerint 300 millió eurós részvénypakett eladásával a német vállalat félvezetőgyártó kapacitása 15 százalékkal csökken, amelyet saját gyártókapacitásának optimalizálásával és esetleges új együttműködések létesítése révén igyekszik pótolni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek