Connect with us

technokrata

Egymilliós bírság a fogyasztók megtévesztésére alkalmas reklámért a KODAK-nak – a cég egyelőre nem k

Dotkom

Egymilliós bírság a fogyasztók megtévesztésére alkalmas reklámért a KODAK-nak – a cég egyelőre nem k

A Kodak egyik reklámjával megsértette a versenytörvényt.

A Gazdasági Versenyhivatal piaci jelzésekből úgy értesült, hogy a “Kodak Ultra” film televíziós reklámja e termék előnyeként hirdeti, hogy használatával “akár 25%-kal több jól sikerült kép”-et lehet készíteni. A Hivatal ezt követően annak kivizsgálására indított versenyfelügyeleti eljárást a Kodak Fényképészeti, Kereskedelmi és Szolgáltatási Kft. ellen, hogy nevezett ezzel megsértette-e a versenytörvényt.

A GVH versenytanácsa a 2003. január 16-án megtartott tárgyaláson megállapította, hogy az idézett reklám fogyasztóknak szóló üzenete szerint a “Kodak Ultra” termék minden más filmmel szemben alkalmas a feltüntetett eredmény elérésére, ez pedig nem felel meg a valóságnak. A vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott, amikor a reklámban nem határozta meg egyértelműen, hogy a “Kodak Ultra” filmmel milyen más filmekhez képest készíthető ”akár 25%-kal több jól sikerült kép”.

A versenytanács a jogsértés megállapítása mellett 1 millió forint bírság megfizetésére is kötelezte a vállalkozást.

Az ügy kapcsán a Terminal megkereste a Kodak hazai leányvállalatát, ahol készségesen álltak a rendelkezésünkre, ám addig nem kommentálják a január 16-án megtartott tárgyalás eredményét, amíg a végzést kézhez nem kapják. Ez várhatóan 2-3 hét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle