Connect with us

technokrata

1,3 milliárd dollárt fizet a Minoltáért a Konica

Dotkom

1,3 milliárd dollárt fizet a Minoltáért a Konica

Nemrég fúziós megállapodást kötött a Konica és a Minolta, melynek első fázisaként a részvénycsere valósul meg. A Konica a Minolta összes részvényére a tőzsdei árfolyamhoz képest 7,8 százalékos prémiummal tett vételi ajánlatot.

Nemrég fúziós megállapodást kötött a Konica és a Minolta, melynek első fázisaként a részvénycsere valósul meg. A világ harmadik legnagyobb fotófilm-gyártó vállalata így első lépésként prémiummal tett vételi ajánlatot a Minolta összes részvényére – 1,3 milliárd dollár összértékben. Az egyesülés hírére tovább erősödtek befektetői körökben a kétségek, a súlyosan eladósodott Minolta eredményei ugyanis jelentősen megterhelhetik a jelenleg jó eredményeket produkáló Konicát.

A tervek szerint a két vállalat együttes árbevétele meghaladhatja majd az évi 8,4 milliárd dollárt. Mindez azonban csupán harmada Japán legnagyobb irodai berendezéseket gyártó vállalatának, a Canon árbevételének, és mindössze kétharmada a második helyezet Ricoh eredményének.

A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban nincs más lehetősége a fotóipar két japán óriásvállalatának a versenyben maradásra, mint az egyesülés. A Konica és a Minolta az elmúlt héten jelentette be ez irányú szándékát, a részvény-átváltási arányt azonban csak nemrég tették közzé.

Az egyik legnagyobb fotónyersanyag gyártó Konica és az egylencsés fényképezőgépek piacvezetőjeként ismert Minolta a jövőben főként irodagépek fejlesztésére koncentrál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek