Connect with us

Hirdetés

technokrata

1,3 milliárd dollárt fizet a Minoltáért a Konica

Dotkom

1,3 milliárd dollárt fizet a Minoltáért a Konica

Nemrég fúziós megállapodást kötött a Konica és a Minolta, melynek első fázisaként a részvénycsere valósul meg. A Konica a Minolta összes részvényére a tőzsdei árfolyamhoz képest 7,8 százalékos prémiummal tett vételi ajánlatot.

Nemrég fúziós megállapodást kötött a Konica és a Minolta, melynek első fázisaként a részvénycsere valósul meg. A világ harmadik legnagyobb fotófilm-gyártó vállalata így első lépésként prémiummal tett vételi ajánlatot a Minolta összes részvényére – 1,3 milliárd dollár összértékben. Az egyesülés hírére tovább erősödtek befektetői körökben a kétségek, a súlyosan eladósodott Minolta eredményei ugyanis jelentősen megterhelhetik a jelenleg jó eredményeket produkáló Konicát.

A tervek szerint a két vállalat együttes árbevétele meghaladhatja majd az évi 8,4 milliárd dollárt. Mindez azonban csupán harmada Japán legnagyobb irodai berendezéseket gyártó vállalatának, a Canon árbevételének, és mindössze kétharmada a második helyezet Ricoh eredményének.

A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban nincs más lehetősége a fotóipar két japán óriásvállalatának a versenyben maradásra, mint az egyesülés. A Konica és a Minolta az elmúlt héten jelentette be ez irányú szándékát, a részvény-átváltási arányt azonban csak nemrég tették közzé.

Az egyik legnagyobb fotónyersanyag gyártó Konica és az egylencsés fényképezőgépek piacvezetőjeként ismert Minolta a jövőben főként irodagépek fejlesztésére koncentrál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés