Connect with us

technokrata

A HP 250 millió forintos szerződést kötött a Synergonnal

Dotkom

A HP 250 millió forintos szerződést kötött a Synergonnal

A Hewlett-Packard Magyarország Kft. nyerte el a Magyar Országgyűlés Hivatala központosított közbeszerzési eljárásának keretében meghirdetett projektet az országgyűlési képviselők távmunkáját támogató informatikai rendszer kiépítésére.

A HP a laptopok szállítására és a biztonságos távoli behíváshoz szükséges informatikai környezet megvalósítására kapott megbízás teljesítéséhez minősített beszállítóként a Synergon Informatika Rt.-t kérte fel. A szerződés értéke közel 250 millió forint.

Czakó Ferenc a Synergon elnök-vezérigazgatója a pályázat kapcsán elmondta: “Az országgyűlési képviselők munkájának elektronizálása példaértékű a magyar információs társadalom megvalósításában. Bízunk abban, hogy a hordozható személyi számítógépek nagymértékben segítik és egyszerűsítik az országgyűlési képviselők munkáját, valamint jelentős költségmegtakarítást érhetnek el az új módszer révén.”

A közlemény szerint a Magyar Országgyűlés Hivatala a munkakörnyezetre vonatkozóan nagyon szigorú szabályokat állított fel az adatbizalmasság megőrzése érdekében. Ezen elvárásokat a Synergon file- és kötettitkosítással, hálózati forgalomtitkosítással (VPN), személyi tűzfalak kiépítésével és központi adminisztrációs kötelezettség felállításával valósítja meg. Ezenkívül biztosítja a helyi vírusvédelmet az egyes eszközökön.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek