Connect with us

technokrata

Nyílt forráskódú Windows a kormányoknak

Dotkom

Nyílt forráskódú Windows a kormányoknak

A Microsoft a Linux térnyerésének megakadályozására kénytelen a Windows forráskódjának közzétételére. Egyelőre csak a kormányoknak…

A Microsoft Windows operációs rendszerei egyre inkább visszaszorulnak politikai körökben, a szigorúan titokban tartott forráskód miatt. A nyílt forráskódú Linux-szal szemben a Windowst kiismerhetetlennek tartják a politikusok, és a már felfedezett titkos kémfunkciók miatt további rejtett alkalmazásoktól tartanak.

A Linux elterjedése kormánykörökben az elmúlt évek során nagy mértékben növekedni kezdett, a Microsoft pedig kénytelen kompromisszumokat kötni a további piacvesztés ellen. Elkészítettek egy speciális, GSP névre keresztelt (Government Security Programm) programot, mellyel a Windows 2000, XP, Server 2003 és CE verziók forráskódjaiba lehet betekintést nyerni.

Salah DanDan, a GSP projekt vezetője szerint Oroszország és a NATO már érdeklődését fejezte ki a program iránt, és további 10 ország kormányával folynak tárgyalások.

Az mindenesetre nem valószínű, hogy azok az országok kormányai, akik nemrégiben a Linux mellett döntöttek, a GSP program hatására visszatérnének Windowsra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek