Connect with us

technokrata

Árat csökkentett az Intel

Dotkom

Árat csökkentett az Intel

Egyes esetekben 38 százalékkal is mérsékelte processzorainak árát a chipgyártás élenjáró vállalata.

Az Intel vasárnap csökkentette noteszgépekbe szánt processzorainak árát, amely már a Centrino bevezetésének előszele lehet. Lássuk a konkrét adatokat!

Legnagyobb százalékban a 2,2 GHz-es P4-M ára csökkent, ennek 562 dolláros ára helyett már csak 348 dollárt kell fizetni. 31 százalékos esést könyvelhetett el a 2 GHz-es változat, ez 348 dollárról 241 dollárra olcsósodott. Az olcsóbb eszközök iránti igényeket kielégítő mobil Celeron processzorok, valamint az alacsony energiaigényű P III-as CPU-k ára 14 és 24 százalék közötti arányban változott, természetesen lefele.

Ezt a csökkentést valószínűleg már nem követi újabb a Centrino megjelenéséig, amely márciusra várható. Az Intel újgenerációs processzora – mely korábban Banias kódnéven futott – kifejezetten noteszgépek számára készült, több olyan speciális tulajdonsággal is fel van vértezve, mely révén alacsonyabb energiafelhasználás (és órajel) mellett is meggyőző teljesítményt képes leadni.

Mindazonáltal a vetélytársak sem ülnek tétlenül, az AMD az év első felére ígérte Hammer architektúrájára épülő mobil processzorát, míg a Transmeta Astro névre keresztelt, teljesen új architektúrával bíró CPU-ja 2003. közepére várható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák