Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy év börtön a neves magyar szoftverkalóznak

Dotkom

Egy év börtön a neves magyar szoftverkalóznak

A bíróság egy év börtönbüntetést szabott ki a vádlottnak – ez az első eset Magyarországon, amely során csak az illegálisan használt szoftverek okán sújtották szabadságvesztéssel a bűnöst.

A Philos Laboratories Szoftverfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatóját, V. Zsoltot illegális szoftverhasználat okán egy év szabadságvesztésre ítélte a bíróság – tudta meg az Index. A lap értesülései szerint több milliós kárt okozott V. Zsolt cége, többek között olyan cégeknek, mint a Microsoft, az Adobe, a Corel vagy a Symantec. Ezen fejlesztővállalatok szoftverei 21 számítógépen futottak – illegálisan.

Még a múlt hét csütörtökön került sor az ítélethirdetésre, mely előtt egy nappal a Philos ügyvezető igazgatója peren kívüli megállapodást kötött az érintett cégekkel. Ennek során megegyeztek egy 4 millió forintos kártérítés megfizetésében – ezt a bíróság döntéshozatala előtt enyhítő körülményként vette figyelembe.

Még nem jogerős az ítélet, s várhatóan fellebbezni fog ellene a védelem. Egyébként ez az első olyan eset hazánkban, amelynek során csak a szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt szabtak ki börtönbüntetést – a BSA információi szerint.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés