Connect with us

technokrata

Üzemanyag-meghajtású noteszgépek – már jövőre forgalomban

Dotkom

Üzemanyag-meghajtású noteszgépek – már jövőre forgalomban

Két, USA-beli cég társulása révén már 2004 elején megjelenhetnek az első, noteszgépekhez szánt üzemanyagcellás akkumulátorok.

Az MTI Microfuel Cells és az Intermec Technologies nevű amerikai cégek bejelentették, hogy közösen fejlesztenek és hoznak majd piacra egy olyan akkumulátort, mely képes lesz energiával ellátni a mobil eszközöket és számítógépeket. Miért újdonság ez?

A két cég által fejlesztett technológia révén ugyanis olyan telepek hozhatók létre, melyek methanollal töltött üzemanyagcellákat tartalmaznak. Az ezekben fellépő kémiai reakciók révén ugyanis a methanol üzemanyagot katalizátorként használva elektromos áram állítható elő. A fejlesztők szerint az ilyen típusú akkumulátorok a mostani, ˝hagyományos˝ társaikhoz képest jóval hosszabb használati időt eredményeznek a hordozható eszközöknek.

Jövő év elején már fel fog bukkanni az Intermec kínálatában – állítják a fejlesztők. Elmondásuk szerint a noteszgépeken kívül PDA-kat és mobiltelefonokat is meghajthat majd akkumulátoruk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle