Connect with us

technokrata

Symantec Security Check – 30 millió felhasználó

Dotkom

Symantec Security Check – 30 millió felhasználó

A Symantec veszélyeztetettség vizsgálatát szolgáló ingyenes szolgáltatását már 30 milliónál is többen vették igénybe.

Eddig 30 millióan vették igénybe a Symantec Security Checket, a világ egyik legjobban látogatott, védettséget vizsgáló webhelyét, hogy a személyi számítógépeiket fenyegető veszélyeket megismerjék és felléphessenek ellenük. A veszélyek számának és súlyosságának fokozódásával ennek az ingyenes internetes szolgáltatásnak a népszerűsége tovább nőtt az otthoni felhasználók körében. 2002. júniusáig 20 millió, a rá következő négy hónap során további 10 millió felhasználó ellenőrizte segítségével a hackerek, vírusok, trójaiak és más kártevők általi veszélyeztetettségét, valamint kapott javaslatot a számítógép ilyen veszélyek elleni biztonságossá tételére.

Még mindig sokan vannak veszélyben…

A Symantec Security Check által elvégzett vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy az otthoni felhasználók több mint egynegyedének még mindig nem védi friss víruselhárító termék a számítógépét. Ezenkívül a felhasználók fele van veszélyben a bizalmas adatoknak a böngészőjén keresztül megnyilvánuló kiszivárgása miatt. Minden ötödik vizsgált gép nyitva állt a NetBIOS és a hálózat felől érkező támadások számára.

„A számítógép-használók nap mint nap szembesülnek a rendszereiket és adataikat veszélyeztető hackertámadásokkal, rosszindulatú programkódokkal vagy más, rombolásra képes veszéllyel” – jelentette ki Steve Cullen, a Symantec Fogyasztói és Ügyféltermék részlegét vezető alelnöke. „Ezért nagyon örülünk, hogy sokmilliónyi felhasználó veszi igénybe az ingyenes Symantec Security Checket, ezt a gyorsan és megbízhatóan működő, könnyen használható szolgáltatásunkat a netes veszélyek felismerése, és a számítógépeik biztonságosabbá tételének elsajátítása érdekében.”

Hogyan működik?

A Symantec Security Check széles körű vizsgálattal ellenőrzi a felhasználónak napjaink legáltalánosabb veszélyek általi fenyegetettségét. A víruselhárító termékek és azonosítók vizsgálata felismeri a nem hatásos vírusellenes szoftvereket és az elavult vírusazonosítókat. A trójai keresés megállapítja, hogy sebezhető-e a számítógép a rosszindulatú trójai alkalmazások által. A böngészővizsgálattal eldől, hogy elárulja-e a használt böngésző az e-mail-címet vagy a legutóbb meglátogatott webhely címét. A NetBIOS elérhetőségi vizsgálattal megállapítható, hogy a rendszer ad-e olyan, a számítógépre jellemző információkat a Világháló felé, melyek ismeretében megnyílhat a hozzáférés a hackerek számára. A hálózat sebezhetőségének a vizsgálatával megtudható, hogy a számítógép TCP-portjai nyitott, vagy sebezhető állapotban vannak-e, és ennek következtében létrejöhet-e ismeretlen vagy illetéktelen internetes kapcsolat.

Miután a Symantec Security Check megállapította a sebezhető pontokat, ajánlást ad azok elhárítása érdekében. A Symantec Security Check segítségével a felhasználók azt is megtudhatják, hogy melyik hálózatból indult az őket ért támadás és hol található az erre használt számítógép. Ez az eszköz a levélszemét és a nem kívánatos e-mailek forrásának felderítésére is felhasználható.

Az otthoni felhasználókat 11 nyelven segítő Symantec Security Check a világon bárhonnan elérhető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák