Connect with us

technokrata

Editor´s choice a Symantec Norton Internet Security 2003-nak

Dotkom

Editor´s choice a Symantec Norton Internet Security 2003-nak

A Norton Internet Security 2003-at a PC Magazine az „Editor´s Choice” elismerésben részesítette. A legnépszerűbb szoftveres tűzfalak alapos vizsgálata során a Norton Internet Security 2003 valamennyi vetélytársát – köztük a Zone Lab ZoneAlarm-ját, a McAfee.com Personal Firewall-ját és a Network Associates McAfee Internet Security-jét – felülmúlta.

[Sajtóközlemény] 2002-ben a Norton Internet Security 2002 nem csupán az „Editors’ Choice” megnevezést nyerte el, hanem a PC Magazine-nek az év legjobb termékeit felsoroló tekintélyes „Best of 2001” listáján is szerepelt.

„Az otthoni felhasználók ma már nem hanyagolhatják el az internetes kapcsolat védelmét” – mondta Steve Cullen, a Symantec Fogyasztói és Ügyféltermék részlegét vezető alelnöke. „Egyre több felhasználó van a korábbinál jóval gyakrabban és hosszabb ideig az Interneten, így a védelem elsőrendű fontosságú. Ezért külön örülünk, hogy a Norton Internet Security 2003-at ismét a legjobb Internet-védelmi terméknek tartják. Elégedetten látjuk, hogy a PC Magazine továbbra is segít megismertetni a felhasználókkal az Internet kockázatait, valamint a meglévő és jövőben felbukkanó veszélyek kiküszöbölését szolgáló megoldásokat.”

A bírálók egyetértettek abban, hogy egy hatékony szoftveres tűzfalnak nem csak a bonyolult internetes veszélyek ellen kell védeni, hanem egyszerűen beállíthatónak és használhatónak kell lennie. „A Norton Internet Security 2003 kényelmes beállítást biztosító varázslói mellett azért is kapta ezt az elismerést, mert meglehet, jobban ismeri a hálózatot és az alkalmazásokat, mint a gazdájuk. Ez a tűzfal sokféle funkciójával, köztük a reklám- és a levélszemét-szűréssel, és persze a Norton AntiVirus-szal igen megnyerő együttest alkot.”

A PC Magazine Labs által lefolytatott alapos vizsgálat kiterjedt a termékek telepítésének és konfigurálásának, kezelésének, használhatóságának, a vírusvédelmi képességeinek, a szűrésnek és a segítségnyújtásnak a területére. A Norton Internet Security 2003 valamennyi vetélytársát felülmúlta, és a legmagasabb összpontszámot érte el. A bírálók kiemelték a programcsomag könnyű hálózatos telepítését (az otthoni hálózaton történőt is), kényelmes programvizsgáló képességét, amellyel a felhasználók az összes internetes alkalmazást és megengedett Internet-hozzáférést „egy csapásra” ellenőrizhetik. Az Alert Assistantról is elismerően szóltak, hangsúlyozva, hogy „valamennyi vizsgált tűzfal közül a legjobb tájékoztatást adta”.

A bírálók egyúttal a Norton Internet Security 2003 behatolásérzékelő rendszerét, a Norton Privacy Control és a Norton Parental Control jellemzőit, valamint piacvezető víruselhárító elemét is kiemelten említik. „A programcsomag az örök kedvencet, a Norton AntiVirus-t, a Symantec vírusok, trójaiak és rosszindulatú parancsállományok általi támadásokat megakadályozó termékét is tartalmazza. Ez a piac egyik legjobb víruselhárítója.”

A bírálók dicsérték, hogy a Symantec egy, a Symantec Security Checkre mutató linket is elhelyezett a programban. Ennek a kapcsán ezt a szolgáltatást „fantasztikus eszköznek” nevezték, amely módot ad a felhasználóknak arra, hogy tűzfalbeállításaik ellenőrzése révén meggyőződhessenek arról, kielégítő-e a védelmük. A Symantec Security Check a Symantec ingyenes internetes védelemvizsgáló webhelye. Ezt a szolgáltatást rendszere biztonsága érdekében máig több mint 30 millió felhasználó vette igénybe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák