Connect with us

technokrata

Az Apple bemutatta eddigi legkisebb mobil számítógépét

Dotkom

Az Apple bemutatta eddigi legkisebb mobil számítógépét

Az Apple bemutatta az eddigi legkisebb mobil számítógépét, 12˝-os aktív-mátrix TFT képernyő köré épített, új PowerBook G4-et.

Az 1024×768 képpont felbontást nyújtó 12˝-os TFT képernyővel együtt az új PowerBook G4 modell alig 2,5 cm vastag, és alig több mint 2 kg-ot nyom. Velocity Engine (AltiVec) vektor-aritmetikai egységgel felfegyverzett, 867 MHz-es PowerPC G4 processzort, és 256 MByte DDR RAM tárat tartalmaz; valamint az Nvidia GeForce4 440 Go grafikus lapkáját 32 MByte dedikált videomemóriával. Alapkiépítésben a 12˝-os PowerBook G4 tálcanélküli CD-RW/DVD-ROM kombó meghajtót is tartalmaz, mely lehetővé teszi CD-k írását és DVD-k olvasását, lejátszását is.

Az új PowerBook G4 minden idők legszélesebb körű vezetékes és vezeték-nélküli hálózati csatlakozási lehetőségeit kínáló noteszgépe. Beépített, IEEE 802.11g szabvány szerinti, 54 Mbps sávszélességet kínáló AirPort Extreme illesztőt és Bluetooth modult tartalmaz, mely utóbbi segítségével mobiltelefonok és tenyérszámítógépek sorához csatlakoztatható.

A minden új PowerBook G4 modellre előre telepített Mac OS X 10.2 Jaguar operációs rendszer olyan szolgáltatásokat kínál, mint az alvó üzemmódból történő gyors indulás lehetősége, az önműködő hálózati beállítások és a továbbfejlesztett akkumulátor-kezelés, a két feltöltés között elérhető minél hosszabb mobil üzemidő elérése érdekében. Minden PowerBook G4 számítógépre előre telepítve vannak az Apple iLife szoftverei is (a digitalizált zenék és más MP3-állományok rendszerezésére hivatott iTunes 3, a képek kezelését segítő iPhoto 2 valamint a digitális filmek szerkesztésére, vágására és bemutatására szolgáló iMovie 3 és iDVD 3).

Az új, 12˝-os PowerBook G4 modell várhatóan először 2003. februárjában kerül a viszonteladók üzleteibe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle