Connect with us

technokrata

Arcanum: a jövő (CD)könyvtára

Dotkom

Arcanum: a jövő (CD)könyvtára

A CD-ROM-ok nem helyettesíthetik a könyveket, de számos más esetben a hasznunkra lehetnek.

Sokan a mai napig idegenkednek attól, hogy a nagy klasszikusok műveit, legyenek azok versek vagy regények, ne könyvek lapjairól, hanem számítógép monitorról ismerjenek meg. Azonban az Arcanum Adatbázis Kft. CD- és DVD-ROM-jai sok mindenben a segítségükre lehetnek. Ha szükségük van Jókai összes művére, akkor az évekig tartó gyűjtőmunka helyett megszerezhetik egyetlen lemezen. Ha kíváncsiak, hogy például a Duna hányszor és milyen szövegkörnyezetben szerepel a legnagyobb magyar költők verseiben, egyetlen kattintással kideríthetik. Ha egy bizonyos témát keresnek a magyar irodalomban, a kereshető adatbázisok segítségével rögtön megtalálják a megfelelő műveket, és nem kell hosszú órákat a könyvtárban tölteni. Ha érdeklődnek az elmúlt időszak külföldi és hazai társadalmi, politikai, gazdasági, kulturális vagy sporteseményei iránt, bármire egyszerűen rálelhetnek egy napilap, tíz évet átfogó, digitális kiadásában. A művek részletei könnyen átemelhetőek dolgozatokba, cikkekbe, illetve kinyomtathatóak.

Az Arcanum termékei között találunk lexikonokat; napilapok, folyóiratok digitális kiadását; szépirodalmi gyűjteményeket; történelmi és levéltári gyűjtéseket; enciklopédiákat; bibliai kiadványokat; az állatvilággal, a könyvészettel vagy a zenével foglalkozó adatbázisokat.

A kiadó egyik újdonsága – így vizsgaidőszak tájékán – Kossuth Lajos összes műve, amely amellett, hogy a teljes Kossuth életművet tartalmazza, ilyen átfogó kiadásban még nem jelent meg soha, valamint az a DVD-Könyvtár, amely több száz kötetet tartalmaz.

A CD-ROM-ok nem helyettesíthetik a könyveket, de nem is ez a céljuk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle