Connect with us

technokrata

Újabb befektető a mobilfizetési infrastruktúra magyarországi bevezetését irányító Enigma mögött

Dotkom

Újabb befektető a mobilfizetési infrastruktúra magyarországi bevezetését irányító Enigma mögött

Magyarország világelső lehet a biztonságos mobilfizetés piacán.

Az Enigma magyar fejlesztőcég anyavállalata, a PMS csoport egy éven belül másodszor hajtott végre sikeres külső tőkebevonást. A jelenlegi tulajdonosok – Inotay Balázs és az Euroventures Danube befektetési alap – mellett a Fast Ventures kockázati tőke-befektető társaság kisebbségi részesedést szerzett a hollandiai bejegyzésű vállalatban.

A PMS csoport világújdonsága, a biztonságos mobilfizetés jelenleg kereskedelmi bevezetés előtt áll. A vállalat a technológia több európai országban történő elterjesztésén dolgozik, amelyek közül Magyarország áll az élen.

“A mobilbanki és -fizetési piacot, valamint az ezt megcélzó PMS csoport megoldását és menedzsmentjét nagyon ígéretesnek tartjuk és ezért 400 ezer eurós forrást biztosítunk a PMS csoport üzleti tervének megvalósításához” – erősítette meg a befektetés hírét Várkonyi Attila, a Fast Ventures igazgatója. Várkonyi, aki korábban a kaliforniai Szilícium-völgyben futott be sikeres szoftverpiaci karriert, a bejelentéssel egy időben tagja lett a PMS igazgatótanácsának.

“A piackész technológiánkba és üzleti elképzeléseinkbe vetett bizalmat jelzi, hogy újabb befektetést sikerült tető alá hoznunk egy olyan időszakban, amely egyáltalán nem kedvez az informatikai iparágnak” – mondta Inotay Balázs alapító tulajdonos, aki egyúttal az Enigma vezetője. “Várkonyi Attila személyében pedig egy nemzetközi piacismerettel bíró, üzletileg is sikeres szakember erősíti csapatunkat.”

“A PMS megoldásának 2003-ra tervezett hazai kereskedelmi bevezetése a magyar piac fejlettségét is jelzi. A sikeres hazai bevezetés ugyanakkor a technológia nemzetközi elterjesztését segíti majd” – vélekedett Geszti András, az Euroventures Danube alap Befektetési Bizottságának tagja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák