Connect with us

technokrata

Spam-irtó céget vásárolt a Network Associates – Deersoft tartalomszűrő technológia a McAfee Security

Dotkom

Spam-irtó céget vásárolt a Network Associates – Deersoft tartalomszűrő technológia a McAfee Security

A Deersoft innovatív tartalomszűrő technológiáját integrálják a McAfee Security vírusirtó termékeibe.

A hálózat hozzáférhetőségi és hálózatbiztonsági megoldások terén piacvezető Network Associates bejelentette, hogy felvásárolja a spam ellenes alkalmazásokat szolgáltató Deersoft Inc.-t. A Deersoft felvásárlása az első lépés a Network Associates spam és tartalomszűrő technológiai befektetés sorozatában. Az egyesség keretein belül a Network Associates felvásárolja a Deersoft felhasználói és vállalati spam ellenes szoftvertechnológiáját és átveszi a Deersoft összes ügyfelének támogatását is. A technológiát a vállalati ügyfelek email szerverére, átjáróira és asztali gépeire is szállítják.

Az első terméket, a McAfee Spamkiller Enterprise nevű desktop alkalmazást 2003 második negyedévében szállítják, csakúgy, mint az ePolicy Orchestrator-hoz (ePO) a Spamkiller Enterprise menedzseléséhez szükséges frissítést. Ezzel a kiegészítéssel az ePO egyetlen összetett, méretezhető eszközként lesz képes kezelni a spamet, a McAfee és a versenytársak vírusirtó termékeit, a személyes tűzfalakat, az e-mail szerverek és az Internet átjárók védelmét. 2003 második felében a technológiát integrálják a WebShield és a GroupShield termékekbe is.

Az e-mail olyan üzleti eszközzé vált, amelyet vállalatok jelentős része használ minden nap. Az Aberdeen Group szerint az irodai hálózatokon 2002-ben tapasztalt 25 százalékos spam arány 2003-ra 50 százalékig is nőhet. A spam mennyiségének ilyen elsöprő mértékű növekedése miatt egyre több vállalat szembesül a végfelhasználókhoz eljutó kéretlen e-mail forgalom szűrésének feladatával. A hatékonysági vetület mellett a spam biztonsági kérdéseket is felvet, mivel a vírusok és rosszindulatú kódok többsége is e-mailen terjed.

„A spam egyre erősebb támadása nem csupán a hálózat és az e-mail szerverek sávszélességét fogyasztja feleslegesen, de gyors szállítórendszerként is működik az olyan „szoftver mikrobák” számára, amelyek rejtett csatornákon keresztül kényes információkat gyűjtenek és továbbítanak a felhasználóról” – mondta Eric Hemmendinger, a biztonsági kutatások igazgatója az Aberdeen Groupnál. „A Deersoft felvásárlásával a Network Associates tovább növeli a McAfee vírusirtó termékcsalád értékét azáltal, hogy radikálisan csökkenti a McAfee felhasználók spam forgalmát.”

A Deersoft spam ellenes termékei több mint 750 tesztet és heurisztikus vizsgálatot végeznek el az e-maileken, azonosítják a kéretlen leveleket, és megvédik tőlük a szervezetet. Ha a szoftver egy üzenetet spamként azonosít, kiválasztja, hogy visszautasítsa-e, vagy további vizsgálat céljából logolja azt.

„A Deersoft felvásárlása az első lépés a Network Associates spam és tartalomszűrő technológiai befektetés sorozatában” – mondta Art Martin, a McAfee elnöke. „A Deersoft-tal tovább bővítettük vezető nyílt forrású ’feketelista’ alkalmazásunkat, amelyet olyan kiegészítésekkel fogunk bővíteni, amelyek még az előtt azonosítják a spam küldőjét, mielőtt felkerült volna a feketelistára. Így ügyfeleink rendkívül szorosan kézben tarthatják belső tartalomforgalmukat.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle