Connect with us

technokrata

Nem így akartuk kezdeni az új évet – órákig használhatatlan Messenger szolgáltatás

Dotkom

Nem így akartuk kezdeni az új évet – órákig használhatatlan Messenger szolgáltatás

Hétfő folyamán közel 75 millió ember számára vált elérhetetlenné az azonnali üzenetküldési szolgáltatás.

Körülbelül hat órán keresztül volt tegnap elérhetetlen a Microsoft .Net Messenger szolgáltatása, amely révén megbénult a redmondi cég azonnali üzenetküldő szoftverének, az MSN Messengernek használata. Bob Visse, a Microsoft marketingigazgatójának elmondása szerint még hétfő estére sem sikerült kideríteni, mi okozta a problémát. Mindazonáltal nem csak az USA-beli klienseket érinti az eset, a működésképtelenség az egész világon sújtotta a Messenger-használókat.

A helyi idő szerint reggel 6 órakor kapták meg az első, kimaradásról szóló jelentéseket, ezt követően nem működött a szolgáltatás, majd dél körül sikerült helyreállítani a rendet. Egyes felhasználók hozzáférése korábban aktiválódott, másoké csak 12 óra után. A kiesést gyorsan megoldották a chatelni vágyók: többen átpártoltak a Yahoo Messengerhez.

A leállás okait kutatva egyébként a Microsoft .Net Passport szerverekig jutottak el, amelyek működési hibáját minden bizonnyal azon felhasználók adatai okozták, akik az elmőút héten kavarták meg a rendszert. Ennek köszönhetően ideiglenesen nem működött a Microsoft e-mail szolgáltatása, a Hotmail sem. Igaz, Visse úgy nyilatkozott, hogy a webes e-mailszolgáltatás megvizslatása után nem leltek semmilyen problémára.

Ritkának nyilvánította az ilyen eseteket a marketingigazgató, egyúttal elnézést is kérve minden ügyfelüktől, akinek gondot okozott a leállás. ˝Nem így akartuk kezdeni az új évet˝ – mondta.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek